Duhovni seminari s temom „Očenaš"

U kapeli Biskupijskog sjemeništa u Dubrovniku u nedjelju 5. studenoga započeo je niz duhovnih seminara s temom „Očenaš" koji će se održavati svake prve subote u mjesecu u 15 sati sve do lipnja 2018. godine.

ocenas-seminari.jpg
Autor
IKA/Laudato/K.P.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
09.11.2017 11:59

Vođeni idejom sv. Terezije Avilske da "Očenaš" sadrži sažetak čitavoga duhovnog puta, organizatori iz Karmela Božjeg Milosrđa žele ponuditi otkrivanje dubljeg značenja svakoga pojedinog zaziva molitve Gospodnje i, na temelju njegova sadržaja, ulazak u živi nutarnji razgovor s Bogom.

Tema prvog susreta bila je "Sinovski odnos s Bogom". Kroz predavanje, molitve pri klanjanju i propovijed istaknuta je potreba otkrivanja pravog lica Boga Oca koji ulijeva povjerenje i nudi prisnost sa sobom svim ljudima. "Tu prisnost objavio nam je i u nju nas uvodi Isus Krist. Učeći nas moliti Očenaš On nam udjeljuje povlasticu intimnog odnosa sa svojim Ocem, uvodeći nas u otajstvo vlastitoga sinovskog odnosa prema Njemu. Istodobno smo pozvani otkrivati da je tu prisnost moguće živjeti jedino njegujući bratstvo sa svim ljudima", poručili su organizatori duhovnog seminara.

Program se sastoji od Gospine krunice, nagovora i svjedočanstva o "Očenašu", molitve pred Presvetim, te mise i molitve za ozdravljenje duše i tijela.

Za one koji ne mogu fizički nazočiti organizatori su osigurali video snimku izdvojenih dijelova prvog susreta te najavljuju izravni prijenos idućih susreta putem interneta, kao i trajnu dostupnost video zapisa na Youtube kanalu Karmela Božjeg Milosrđa.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije