[FOTO] 'Bogu, Crkvi i domovini': katolički skauti obnovili obećanja

Skautska obećanja predvodila je predsjednica Zdruga Vanda Kljunak.

1.jpg
Autor
dubrovacka-biskupija.hr/laudato.hr/D.R.
Fotograf
dubrovacka-biskupija.hr
Objavljeno:
 
13.02.2020 10:48

Katolički skauti Zdruga sv. Vlaha obnovili su svoja skautska obećanja na euharistijskom slavlju u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike. Misu je predslavio generalni vikar Dubrovačke biskupije don Hrvoje Katušić, sa duhovnikom dubrovačkih skauta katedralnim župnik don Marinom Lučićem, prenosi Biskupija.

Nedjeljni evanđeoski ulomak prenosio je Isusovu poruku: Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta. Kako bi skauti što bolje razumjeli značenje svjetla na početku propovijedi, generalni vikar je zamolio da se ugase sva svjetla u katedrali, pa je zatim kroz razgovor sa skautima naglasio ulogu svjetla u životu svakog čovjeka. Poručio im je da i oni svojim dobrim djelima, djelima ljubavi mogu paliti svjetlo u svom životu kao i u životima drugih ljudi.

Među skautima bilo je onih koji skautska obećanja obnavljaju već više puta kao i novih skauta kojima je ovo bilo prvo davanje skautskih obećanja. Skautska obećanja predvodila je predsjednica Zdruga Vanda Kljunak. Uz voditelje pojedinih odreda prisustvovali su i svećenici sa župa na kojima skauti djeluju, don Vilim Petrović i don Robert Karačić. Pjevanje na misi predvodio je katedralni zbor mladih s voditeljicom Željanom Lučić.

Kao uspomenu na davanje obećanja skauti su sa svojim voditeljima napravili zajedničke fotografije nakon mise.

 

Fotogalerija
3
4
5
6
7
8

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije