Ljetni kamp u Pakljenoj

Ove godine kroz ljetni kamp prošlo oko 105 djece.

sae.jpg
Autor
IKA/Laudato/J.B.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
19.07.2017 12:32

Potaknuto prošlogodišnjim izvrsnim iskustvom i odazivom Vijeće za katehizaciju i novu evangelizaciju Dubrovačke biskupije i ove godine organiziralo je ljetni kamp u Pakljenoj na otoku Šipanu za djevojčice i dječake u dobi od 11 do 14 godina.

Premda su u početku bila predviđena dva ciklusa, zbog još većeg interesa ove godine, kamp se odvijao u ukupno tri ciklusa: od ponedjeljka 26. lipnja do petka 30. lipnja, od ponedjeljka 3. srpnja do petka 7. srpnja te od ponedjeljka 10. srpnja do petka 14. srpnja. U svakom petodnevnom ciklusu sudjelovalo je po 35 djece, što znači da je ove godine kroz ovaj ljetni kamp prošlo čak oko 105 djece.

Sadržaj kampa je temeljen na kršćanskim vrijednostima i načelima kršćanske pedagogije, a sastojao se od trenutaka molitve, pjesme, zajedničkih aktivnosti za rast u vjeri, radionica za upoznavanje sebe i drugih te izgradnje međusobnog zajedništva i solidarnosti, igara i istraživačkih zadataka u prirodi, kreativnih radionica, odmora, sportsko-rekreativnih igara i druženja.

U ovom bogatom i ispunjenom programu djeca su uistinu uživala te su ponijela lijepa iskustva i nova prijateljstva. Dio ovogodišnjih sudionika sudjelovao je i protekle godine te se zbog pozitivnih iskustava i ove godine vratio na Šipan, dok oni koji su ove godine sudjelovali prvi put, uz razočarenje što nisu sudjelovali prošle godine, već sada planiraju rado se uključiti i iduće godine.
Djeca su uživala u raznim igrama, a ponajviše u vodenim igrama. Sudjelovali su i na radionicama u manjim skupinama koju su vodili njihovi animatori te u kreativnoj radionici u kojoj su izrađivali ruže pod vodstvom Jelke Prkačin.

Voditeljica i idejna začetnica ovog kampa je tajnica Vijeća za katehizaciju i novu evangelizaciju Dubrovačke biskupije vjeroučiteljica Željana Lučić, a u organizaciji su joj, kao voditelji i animatori pojedinih skupina, pomagali vjeroučitelji i animatori Dubrovačke biskupije, kao i desetak animatora Mostarsko-duvanjske biskupije, iz župe sv. Ivana Mostar, koji su se rado uključili u ovaj vrijedan i zanimljiv projekt. Uz animatore, vrijednu službu imali su i kuhari kampa koji su svoj godišnji odmor podarili u služenju djeci.

Iz Vijeća za katehizaciju i novu evangelizaciju također zahvaljuju na pomoći Jasmini Rinkovec koja je stigla iz Zagreba, Srđanu Wagneru koji je svake godine sudjelovao u kampu te Ivani Vidović i Matiji Kufner iz Virovitice. Zahvaljuju i pročelnici Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije Ani Marčinko koja je svojom nazočnošću pomogla u organizaciji kampa. Kampu su se pridružili i svećenici don Vilim Petrović, don Ante Burić, don Alen Keri i don Ivo Zečević.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije