Osnovan Biskupijski ured za pastoral

Radi unaprjeđenja i poboljšanja planiranja, provođenja i praćenja svih pastoralnih aktivnosti u Dubrovačkoj biskupiji mjesni biskup Mate Uzinić osnovao je Biskupijski ured za pastoral.

dubrovnik-ured.jpg
Autor
IKA/Laudato/F.M.S.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
26.10.2018 13:44

Biskupskim vikarom za pastoral imenovao je don Antu Burića, župnika župe sv. Petra u Dubrovniku i dekana dekanata Dubrovnik 1, a tajnica Ureda bit će vjeroučiteljica Željana Lučić.

Na kolegiju pročelnika biskupijskih vijeća, ustanova i ureda 26. listopada u Biskupskom ordinarijatu biskupski vikar i tajnica Biskupijskog ureda za pastoral pročitali su Ispovijest vjere i položili prisegu u nazočnosti biskupa.

Služba biskupskog vikara za pastoral, koja u sebi uključuje ovlasti mjesnog ordinarija na pastoralnom području, odnosi se na planiranje pastoralnih aktivnosti u biskupiji, koordiniranje pastoralnih projekata biskupijskih ureda i vijeća, te koordiniranje pastoralnih aktivnosti na dekanatskim i župnim razinama.

Biskupski vikar za pastoral također je u jutarnjim satima slavio Misu za djelatnike Ordinarijata i biskupijskog Caritasa u crkvi svetog Josipa u Dubrovniku.

 

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!