Otvaranje 100. obljetnice postojanja Družbe Kćeri Milosrđa

Družba Kćeri Milosrđa TSR SV. Franje, koju je utemeljila blažena Marija Propetog Isusa Petković, priređuje otvaranje jubilarne stote godine postojanja Družbe.

6.jpg
Autor
dubrovacka-biskupija.hr/laudato.hr/D.R.
Fotograf
dubrovacka-biskupija.hr
Objavljeno:
 
02.10.2019 13:21

Od četvrtka, 3. listopada do nedjelje, 6. listopada u Blatu na otoku Korčuli Družba Kćeri Milosrđa TSR SV. Franje, koju je utemeljila blažena Marija Propetog Isusa Petković, priređuje otvaranje jubilarne stote godine postojanja Družbe uz prigodan simpozij i niz drugih događanja.

Prvoga dana u 18.15 sati u samostanskoj kapeli molit će se obred preminuća sv. Franje, a nakon toga slijedi misa s molitvom jutarnje koju će predslaviti dekan korčulanskog dekanata i župnik župe Svih svetih u Blatu don Željko Kovačević. Od 21 sat do 7 sati ujutro bit će cjelonoćno klanjanje u kojem će se u molitvi pred Presvetim izmjenjivati članovi raznih pokreta koji postoje na župi te same redovnice ove Družbe.

U petak, 4. listopada klanjanje završava misom u 7 sati, a već u 9 sati u samostanu će biti otvorena izložba „Stoljeće ljubavi i milosrđa“. U programu će nastupiti klapa „Manina“. U 10 sati predviđen je polazak prema Babini i Prižbi, gdje je blaženica pisala prve Konstitucije Družbe Kćeri Milosrđa.

Otvaranje simpozija bit će u 16 sati u samostanskoj dvorani, a na otvaranju će uz govornike nastupiti redovnice i 100 djece iz dječjeg župnog zbora „Stope“. Od 16.30 počinje prvi ciklus predavanja koja će održati Tonći Padovan Maslinjak, don Mladen Parlov i mons. Petar Palić.

U župnoj crkvi Svih svetih u 18.15 sati bit će molitva krunice, a u 18.45 će na plokati ispred crkve nastupiti Hrvatska glazbena udruga „Sv. Vincenza“. Misno slavlje u 19 sati predslavit će hvarski biskup mons. Petar Palić u suslavlju s dubrovačkim biskupom mons. Matom Uzinićem, a na misi će vrhovna predstojnica Družbe s. Cristina Orsillo pročitati proglas otvaranja jubileja.

U subotu, 5. listopada radni dio simpozija u samostanskoj dvorani počet će u 9 sati jutarnjom molitvom, a nakon toga slijedi niz predavanja koja će održati: mons. Andrija Anišić, s. M. Emila Barbarić, s. M. Vlatka Bratinšćak, s. M. Jasna Crnković, s. M. Maria Luisa Gallager, s. M. Danijela Škoro, s. M. Anamarija Vuković i predstavnici Južne Amerike.

Od 16 sati Svjedočanstva milosrđa dat će s. M. Jelena Krilić sa suradnicima, u 17.30 bit će prikazana lutkarska predstava „Stopama ljubavi“. Zatvaranje simpozija predviđeno je za 18 sati kada će govoriti vrhovna predstojnica Družbe s. Cristina Orsillo. U 19 sati u svetištu bl. Marije Propetog će se slaviti misa koju će predvoditi župnik Kovačević.

U nedjelju, 6. listopada središnje euharistijsko slavlje predvodit će dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. U 10 sati krenut će procesija kroz mjesto nakon čega slijedi misno slavlje na kojem će vrhovna predstojnica Orsillo zahvaliti sudionicima. Prije mise, u 9 sati bit će vođenje kroz muzej i molitva u svetištu, a nakon mise na plokati ispred župne crkve igrat će se blatski tanac i viteška igra Kumpanija. Vrhovnu upravu Družbe, predstojnice samostana i njihove uzvanike u 12.45 sati primit će i u Općini Blato.

61.jpg

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije