Počeo ciklus mjesečnih rekolekcija za redovnice u Dubrovniku

Redovnice iz različitih redovničkih zajednica susrele su se u dvorani samostana službenica Milosrđa na Pilama u Dubrovniku.

rekolekcija-dubrovnik.jpg
Autor
IKA/Laudato/F.M.S.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
25.10.2018 12:26

Ciklus mjesečnih rekolekcija za redovnice na području Dubrovačke biskupije počeo je u srijedu, 24. listopada.

Predvoditelj duhovne obnove bio je koordinator rekolekcija za redovnice fr. Nikola Leopold Noso. Susret je započeo molitvom jedne desetice krunice, a nastavljen je razmatranjem o temi 'Služiti – činiti dobro'.

- U svom naučavanju Isus je rekao kako nije došao da bude služen nego da služi i dade svoj život kao otkupninu za druge, pa je i zadaća kršćana služiti, podsjetio je predvoditelj obnove. Posebice bi to trebao biti redovnički život kao život onih koji na poseban način izbliže nasljeduju Isusa Krista. Svako služenje je zapravo činjenje dobra, a i svako činjenje dobra bi trebalo biti služenje. Premda je to naš osnovni poziv, jer je to i Kristov osnovni poziv i poslanje, znamo da to nije uvijek lako. Kao slabi ljudi možemo pasti u napast da nam je ponekad teško činiti dobro, posebice kad nailazimo na razočaranja i prepreke ili se umorimo. Ali unatoč tome dobro treba činiti -  pojasnio je fr. Nikola obraćajući se okupljenim redovnicama.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!