Postavljen vijenac na rodnu kuću bl. Marije Petković

Posljednjeg dana devetnice blaženoj Mariji Petković u Blatu na Korčuli održana je procesija do blaženicine rodne kuće na koju je položen vijenac.

48218.jpg
Autor
IKA/Laudato/M.S.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
09.07.2018 10:03
Posljednjeg dana devetnice blaženoj Mariji Petković, 8. srpnja, u njezinu svetištu u Blatu na Korčuli euharistijsko slavlje predslavio je župnik župe Svih svetih u Blatu i dekan Korčulanskog dekanata don Željko Kovačević. Program je započeo procesijom iz svetišta do rodne kuće blažene Marije Petković. U procesiji su sudjelovale bratovštine Svih svetih i sv. Vincence pod zaštitom Srca Isusova, HGU Sveta Vincenca, redovnice, pjevački zbor, djeca u narodnim nošnjama, župnik s ministrantima, vjernici i štovatelji blažene Marije Petković. Pjevanje je animirao župni mješoviti zbor pod vodstvom s. Juliane Beretić.
 
Djeca iz dječjeg vrtića Marije Petković obučena u narodnu nošnju su uz pomoć župnika položili vijenac na rodnu kuću blaženice. Po povratku u svetište zbor, bratimi i redovnice u dva kora ispjevali su psalme Večernje nakon čega je nastavljeno euharistijsko slavlje u dvorištu samostana.
 
Župnik Kovačević poručio je vjernicima da trebaju dopustiti da ih Bog oplemeni svojom ljubavlju na Misi "kako bi svatko po nama mogao vidjeti da smo bili na susretu s Isusom, kako bi evanđelje mogli naviještati i po njemu živjeti".
 
Euharistijsko slavlje završilo je svečanim blagoslovom s moćima blažene Marije Petković nakon čega su vjernici imali priliku iskazati pobožnost moćima.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!