Prikupljanje pomoći za stradale u Indoneziji u Dubrovačkoj biskupiji

Pomoć za stradale u nedavnom potresu i tsunamiju u Indoneziji prikupljat će se u nedjelju 18. studenoga u crkvama Dubrovačke biskupije.

11.jpg
Autor
IKA/Laudato/J.B.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
08.11.2018 15:42

Odluka je to dubrovačkog biskupa Mate Uzinića koji je pozvao predvoditelje nedjeljnih euharistijskih slavlja u Dubrovačkoj biskupiji da na prikladan način animiraju vjernike kako bi se svojim dobrovoljnim novčanim prilozima odazvali apelu Caritasa Internationalisa koji je podržao i Hrvatski Caritas te se uključili u humanitarnu akciju za pomoć ljudima u Indoneziji i područjima zahvaćenim nedavnim potresom.

- Ovom pozivu želimo odgovoriti i mi, vjernici Dubrovačke biskupije. Stoga, ovime određujem da se u nedjelju 18. studenoga u svim župnim crkvama i kapelama na području Dubrovačke biskupije, gdje se okupljaju vjernici na nedjeljna euharistijska slavlja, prikupljaju novčani prilozi izvan redovitog skupljanja milostinja i to na način da se za to pripremi prigodna kutija ili košara koja će se postaviti na vidljivo mjesto - stoji u dopisu.

Podsjeća se kako je potres snage 7.5 stupnjeva po Richteru 28. rujna pogodio indonezijski otok Sulawesi te kako je uslijedio tsunami. Do sada izgubljeno 2000 ljudskih života, a stotine tisuća ljudi ostalo je bez domova. Potres je uništio kuće, ceste, mostove, telekomunikacije, zračne luke i svu infrastrukturu i jako otežao dopremu humanitarne pomoći. Tsunami je, uz ostalo, onečistio vodu koja sada ugrožava zdravlje stotina tisuća stanovnika.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije