Svetkovina Uzašašća Gospodinova u crkvici Svetog Spasa

U Dubrovniku unutar gradskih mira u crkvici Svetog Spasa proslavljena je svetkovina Uzašašća Gospodinova, Spasovo, u četvrtak 25. svibnja.

dubrovnik.jpg
Autor
IKA/Laudato/T.S.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
26.05.2017 09:02

Prijepodnevno misno slavlje predvodio je dr. don Stanko Lasić, generalni vikar Dubrovačke biskupije i katedralni župnik. Crkvica je tradicionalno kao i proteklih godina bila ispunjena vjernicima.

U propovijedi je generalni vikar Lasić rekao je kako je ova crkva Dubrovčanima posebno draga jer je sagrađena kao zavjet Bogu kako bi očuvao grad od potresa, ne samo seizmoloških nego i onih u društvu, obitelji i pojedincima.

Dodao je kako ovim slavljem treba zahvaliti Bogu 'što nam pomaže da budemo ono što nas je Krist poslao biti, njegovim apostolima'.

- Ta simbolika biti apostolom i biti osposobljen činiti ono što je Isus rekao, a to je širiti riječ Božju i pokazati kako je lijepo biti kršćaninom -  rekao je.

Napomenuo je i kako je rijetkost da je na ovako malom prostoru vjera ostavila tako dubok trag, te da upravo tu 'živu baštinu trebamo podijeliti s brojnim turistima i pokazati se kao pravi domaćini koji znaju dijeliti s drugima'. Okupljenim vjernicima poručio je da će im u njihovom poslanju uvijek pomoći Gospodin kroz snagu Duha Svetoga.

- Isus je među nama, on nastavlja svoju misiju i očekuje od nas da mu budemo suradnici - rekao je propovjednik.

Na kraju je rekao i kako ponekad na ovakvim slavljima nedostaje više mladih, te im ovim putem ujedno poručio kako ne smiju zaboraviti na svoje mjesto u Crkvi i zajednici.

Misa u crkvi Svetog Spasa bila je i ujutro, a predvodio ju je mons. Toma Lučić, rektor crkve Svetog Spasa.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije