Treći dan devetnice bl. Mariji Propetog Petković

Tema ovoga dana bila je djelotvorno milosrđe koje je bl. Marija Propetoga živjela od svoga djetinjstva.

30.jpg
Autor
dubrovacka-biskupija.hr/Laudato/I.B.
Fotograf
Ured za medije Dubrovačke biskupije
Objavljeno:
 
03.07.2020 08:17

Gospodin joj je darovao srce osjetljivo za potrebe bližnjih, kako materijalne tako i one duhovne. To milosrđe je živjela i prenosila svojim sestrama i željela da ga svatko iskusi u svome životu.

- Milosrđe ima svoj temelj u ljubavi. I to je znanje koje svatko od nas želi u životu doživjeti. Nijedna riječ na svijetu nije tako isprljana i zloupotrijebljena kao riječ ljubav. Stvoreni smo na sliku Božju. Smisao ne dolazi od nas samih, smisao je izvan nas. Bog je ljubav i svijet je plod ljubavi, a ne slučaja. Svoj smisao nalazimo u ljubavi i po ljubavi. Čini djela milosrđa i doći ćeš do Boga! Gdje god je ljubav, tu je Bog! Nedavno smo proslavili blagdan Presvetoga Srca Isusova koji na poseban način pokazuje lice našega Boga. Boga najprije susrećemo u stvaranju, to su neponovljiva čuda. Bog je erupcija ljubavi, on se ne može zatvoriti, on postaje čovjekom u Isusu. U susretu s uskrslim Isusom vidimo otvorene njegove rane. Isus se i dalje dijeli po svetim sakramentima. Ta ljubav traži nasljedovanje, želi biti življena po nama. Mi smo slika Božja. Opasno je govoriti o Bogu ako ga ne svjedočiš - istaknuo je don Josip u svojoj homiliji.

Naša blaženica je često razmišljala o ljubavi, o Božanskom Srcu Isusovu i ona je, kao i mnogi sveci i blaženici, dokaz da Isusov nauk nije utopija nego stvarnost. Blaženica započinje svoje djelovanje u teškim vremenima, između dva svjetska rata, i to djelo je pravo čudo. To je vrijeme velikih gospodarskih kriza, a ona gradi sirotišta i nastavlja Božje djelo u Latinskoj Americi. Mi neprestano jadikujemo da nemamo sredstava i uvijek nam je malo ono što smo postigli. Malo nam je zato što nemamo Boga. Strah vlada nama jer nismo doživjeli Uskrsloga. Čovjek je sam po sebi bezvrijedan. Isus kaže da bez njega ne možemo ništa učiniti. Neka nam po zagovoru blaženice Bog udijeli milosrdno srce koje će bit kadro voljeti. Budimo ljudi koji izgaraju za druge. To je moguće jedino ako smo zagledani u Božansko Srce Isusovo.
.
Za vrijeme euharistijskoga slavlja pjevao je župni zbor pod vodstvom s. M. Juliane Beretić, a pobožnost krunice predvodila su djeca iz skupine 'Biseri Očeva milosrđa'.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!