Tribina o ovisnostima suvremenog čovjeka

Tribina je organizirana prvenstveno za krizmanike i njihove roditelje te za sve zainteresirane građane.

8.jpg
Autor
ika.hkm/laudato.hr/D.R.
Fotograf
ika.hkm.hr
Objavljeno:
 
28.11.2019 18:17

U srijedu, 27. studenog u dvorani Ivana Pavla II. u Dubrovniku održana je tribina pod naslovom „Naš put iz tame u svjetlo“.

Tribinu o ovisnostima današnjice u koje spadaju: droga, alkohol, ovisnost o tehnologiji i kocka koja je trenutno na vrhu piramide ovisnosti organizirala je župa sv. Andrije u suradnji sa zajednicom Cenacolo iz Međugorja.

Tribina je organizirana prvenstveno za krizmanike i njihove roditelje te za sve zainteresirane građane. Na tribini su sudjelovali i uživo svjedočili o sebi i svojim iskustvima mladići i djevojke iz zajednice Cenacolo koji su svjedočili da beznađe i smrt nemaju posljednju riječ. Isto tako su svjedočili roditelji čija djeca prolaze put Zajednice i oni roditelji čija su djeca uspješno završila program Zajednice Cenacolo.

Na samom početku tribine je prikazan film o životu redovnice s. Elvire i njenom pozivu da se posebno skrbi o mladima koji nisu uspjeli pronaći smisao i radost života. U filmu je prikazano snažno svjedočanstvo s. Elvire koja je nadahnuta duhom Božjim i prožeta čežnjom da pomogne mladim, izgubljenim dušama ustrajala u molitvi do konačnog ostvarenja svog cilja. Mladi koji nisu pronašli smisao i radost života te su zapadali u razne ovisnosti počeli su od nje tražiti pomoć. Započela je kupnjom stare kuće koju su renovirali a kasnije su se postepeno širili. Tako su došli i u Međugorje gdje su se trajno zadržali.

Nakon filma svoja svjedočanstva su podijelili sa svima prisutnima roditelji koji su se suočili s najtežim oblicima ovisnosti kod svoje djece te su spas pronašli u Zajednici Cenacolo i ponovnom povratku istinskoj vjeri i molitvi koja im pomaže da ustraju.

Svjedočio je i mladi bračni par koji je također ušao u vrtlog ovisnosti te je uz pomoć zajednice, povratka molitvi i velikom Božjom milošću sačuvao ljubav i bračno zajedništvo. Snažno svjedočanstvo su podijelili i pojedinci koji su se uz pomoć zajednice Cenacolo obratili i uz milost obraćenja uspjeli savladati sve zapreke i pobijediti ovisnost te postati potpuno novi ljudi.

Svi su se oni su u svom izlaganju posebno obratili mladima i potaknuli ih na oprez ukazavši na prave životne vrijednosti koje im moraju biti smjernice kroz život da ne bi upali u zamke ovisnosti koje vrebaju na svakom koraku. Za vrijeme njihovog izlaganja mladi su sakupili papiriće s pitanjima na koja su prisutni članovi Zajednice Cenacolo odgovarali.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!