[VIDEO] Biskup Uzinić zaključio večernje molitve: 'Nemojte tu stati!'

prva molitva u izravnom online prijenosu iz dubrovačke katedrale bilo je misno slavlje u nedjelju, 15. ožujka, a večer nakon toga se počelo s večernjim molitvama u 20 sati.

4.jpg
Autor
laudato.hr/D.R.
Fotograf
screenshot
Objavljeno:
 
01.06.2020 20:12

Sa svetkovinom Duhova zaključen je niz zajedništva i duhovne povezanosti kroz večernje molitve iz katedrale Gospe Velike iz Dubrovnika. Tom prigodom dubrovački biskup Mate Uzinić obratio se prigodnom video porukom u kojom je želio zahvaliti na sudjelovanje i sve plodove kroz proteklih 75 dana zajedničke molitve.

- Draga braćo i sestre, dragi prijatelji, evo nas 75 dana kasnije. Iza nas je jedan lijepi molitveni period u kojemu smo bili zajedno i bili s Gospodinom. Znam da okolnosti koje su nas na to potaknule nisu bile dobre, ali vjerujem i da su zahvaljujući našoj molitvi te okolnosti sada bolje. No, nisu za sav svijet. Zato iako to više nećemo činiti zajedno trebamo nastaviti moliti - kazao je na početku biskup Uzinić.

Zahvalivši Bogu na svim milostima koje je dao, suradnicima koji su mu pomagali u molitvi te svima koji su bili nadahnuće za ovu molitvu, posebno je zahvalio svim sudionicima molitava koji su molitvu iz katedrale uspijeli prenijeti u svoje domove, čineći domove obiteljskim Crkvama.

- Hvala vam za to. Ali nemojte tu stati. Obiteljska Crkva i nakon ovog treba nastaviti živjeti. Nadam se da smo vam omogućili da možete početi. Ali vas sada želimo ostaviti i prepustiti vama samima, da vi to činite bez vas, da postanete zreli, odrasli, da postanete prava Crkva - naglasio je mons. Uzinić moleći da Duh Sveti proradi u nama, ispuni nas svojom snagom da možemo biti svjedoci.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!