Započela "24 sata za Gospodina" u crkvi Male braće u Dubrovniku

Inicijativa „24 sata za Gospodina“ koja se odvija diljem svijeta u Dubrovniku je započela u subotu, 10. ožujka ujutro u crkvi Male braće u Dubrovniku.

klanjanje.jpg
Autor
A.T./Laudato/M.P.
Fotograf
Ivana Pavlić
Objavljeno:
 
10.03.2018 12:14

Misu otvorenja predslavio je gvardijan samostana fra Veselko Grubišić uz sudjelovanje katoličke molitvene zajednice ''Effatha''. Nakon mise izložen je Presveti Oltarski Sakrament pred kojim će se vjernici moći doći pomoliti cijelog dana, a svećenici će im biti na raspolaganju i za sakrament Pomirenja.
 
Molitvu pred Presvetim prvog sata nakon mise predvodili su svećenici i vjernici katedralne župe i župe sv. Andrije, a pridruživali su im se i drugi vjernici koji su u to vrijeme mogli doći.
 
Svakoga sata izmjenjivat će se župne, redovničke, molitvene zajednice, crkveni pokreti u animiranju klanjanja kroz čitanje svetopisamskih i drugih meditativnih tekstova o Božjoj ljubavi, milosrđu i praštanju, predvođenje duhovnih pjesama, te molitava. Tako će okupljenim vjernicima u trenucima tišine pomagati razmatrati o velikim otajstvima katoličke vjere, osluškivati pokrete svoje duše te otkrivati Božju veliku ljubav prema svakom čovjeku i prepoznavati Božje poticaje za svoj život.
 
Ovogodišnja inicijativa ''24 sata za Gospodina'' odvija se pod geslom 'U tebe je praštanje' (Ps 130,4), kojim se želi upravo u ovom korizmenom vremenu koje živimo, naglasiti potrebu pomirenja s Bogom, samim sobom i bratom čovjekom.
 
Misu zatvaranja u 19 sati predslavit će dubrovački biskup mons. Mate Uzinić, koji je u nakanu ovogodišnje inicijative uključio i naknadu za ovog tjedna počinjeno nedjelo oskvrnuća isusovačke crkve, te pozvao vjernike na dobrovoljni post i nemrs.
 
Podsjetimo, inicijativa ''24 sata za Gospodina'' započela je na prijedlog nadbiskupa mons. Rina Fisichelle, predsjednika Papinskog vijeća za novu evangelizaciju, u Rimu 2014. godine, a njome se željelo potaknuti Crkvu i svijet na promišljanje o Božjem milosrdnom licu. Vrlo brzo se proširila kršćanskim svijetom, a od samog početka se organizira i u Dubrovačkoj biskupiji.
 
Program u Dubrovniku organizira biskupijsko Vijeća za katehizaciju i novu evangelizaciju.
 
 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije