Žive jaslice: Isus se i danas rađa u nama i svijet čini boljim!

Žive jaslice uprizorene su u nedjelju 23. prosinca ispred dubrovačke katedrale.

k.PNG
Autor
IKA/Laudato/M.S.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
24.12.2018 10:14
Ovogodišnju ulogu Svete obitelji imali su Josip i Marina Milićević s četvoricom sinova Antom, Rafaelom, Franom i Perom iz župe sv. Andrije u Dubrovniku.
 
Okupljenima se obratio dubrovački biskup Mate Uzinić koji je zahvalio obitelji koja je utjelovila Svetu obitelj. Riječi zahvale uputio je i Neokatekumenskom putu koji je scenski i riječju ispričao božićni priču, kao i Vijeću za život i obitelj Dubrovačke biskupije. Uputio je na važnost trenutka ''kada smo prvo po Mariji, a onda i po Isusu rekli svoje ‘da’ Bogu“, ali je okupljene potaknuo i da to ne ostane samo priča, nego da bude događaj spasenja, događaj koji se nije samo dogodio nego se ''u našim životima može nastavljati događati“.
 
Kazao je da se Isus ''na otajstven način rađa u nama, a onda po nama u našim obiteljima, našim župnim zajednicama, u našem Gradu, u našoj Domovini, u ovom svijetu i vremenu. I po našem služenju ovaj svijet čini boljim svijetom!“ Svima je zaželio blagoslovljen Božić.
 
Žive jaslice organizirali su Vijeće za život i obitelj Dubrovačke biskupije i Turistička zajednica Grada Dubrovnika. Organizaciji su pridonijeli i članovi Neokatekumenskog puta sa svojom djecom koji su uprizorili pastire i sveta tri kralja.
 
I ove godine za potrebe živih jaslica u grad su dovezene i prave životinje koje su bile posebno zanimljive najmlađima.
Fotogalerija
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!