Žuljana: Biskup krstio peto dijete obitelji Dalmatin ususret zaštitnika župe

Rođenje i krštenje male Nikol radost je ne samo za obitelj Dalmatin nego za cijelu župnu zajednicu - kazao je dubrovački biskup Mate Uzinić.

4.jpg
Autor
dubrovacka-biskupija.hr/laudato.hr/D.R.
Fotograf
dubrovacka-biskupija.hr
Objavljeno:
 
11.11.2019 16:00

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić predvodio je u nedjelju 10. studenoga misno slavlje u župnoj crkvi sv. Martina u župi Žuljana na Pelješcu i krstio Nikol Dalmatin, peto dijete Bernarda i Ivane r. Dobrić, nakon Julije, Elizabete, Mihaela i Lore. Kumovi kod krštenja  bili su Marija Čaveliš i Mateo Jeić.

Na početku misnog slavlja  okupljenoj zajednici obratio se upravitelj župe don Mato Puljić i izrazio radost zbog biskupove nazočnosti u tome slavlju, istaknuvši da je ovaj svečani događaj uvod u sutrašnju festu  sv. Martina, zaštitnika župe.

- Rođenje i krštenje male Nikol radost je ne samo za obitelj Dalmatin nego za cijelu župnu zajednicu - kazao je dubrovački biskup te u prigodnoj homiliji istaknuo vrijednost života, a napose kad je taj život preporođen krsnom vodom te se očituje u  prakticiranju  ljubavi prema drugome za što je izvrstan primjer sv. Martin.

- Kao što je za nas kršćane krštenje temelj i polazište kršćanskog života i sve drugo se na kršenje nadovezuje i iz njega izvire, tako je i vjera u uskrsnuće o kojoj je progovorila današnja liturgija, temelj i izvor našeg biti kršćani - nastavio je biskup te vjernicima više govorio o vjeri u uskrsnuće kao i onome što se događa u krštenju, umiranje starom životu i rađanje na novi život, te postajanje novim čovjekom.

- Krštenje nas na nov način preporađa i čini Božjim sinovima i kćerima, a jedne drugima u Crkvi kao zajednici vjernika, braćom i sestrama - kazao je biskup te potaknuo sve da po primjeru sv. Martina koji je prepoznato najpotrebnijeg i pomogao mu i sami tako čine.

Na kraju mise biskup je čestitao roditeljima krštenika uz prigodni dar, a svim župljanima je čestitao nadolazeću festu sv. Martina.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!