Duhovna obnova za krizmanike Ogulinskog dekanata

U župi svetog Križa u Ogulinu 28. listopada održana je cjelodnevna duhovna obnova za krizmanike s prostora Ogulinskog dekanata.

ogulin-krizmanici.jpg
Autor
IKA/Laudato/F.M.S.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
29.10.2018 13:30

Susret je organizirao biskupijski povjerenika za mlade vlč. Josipa Šimatovića i don Mihovila Kurkuta, SDB uz više animatora za mlade iz Rijeke, Zagreba i Splita. Riječ je o planu Gospićko-senjske biskupije da se krizmanici što bolje pripreme za sakrament vjerničke zrelosti, jer je praksa pokazala da se mladi nakon krizmanja udaljuju od Crkve.

U prvom dijelu održane su dinamične igre, skazanje o Isus i slijepcu Bartimeju, duhovni nagovor i rad po grupama u pastoralnoj dvorani župe svetog Križa. Slijedila je pobožnost molitve krunice te Misa koju je predvodio don Mihovil Kurkut.

On je mladima poručio da se nalaze u vremenu donošenja velikih odluka u njihovu životu kada trebaju znati što žele.

- Postoje dvije vrste ljudi, lutalice koji se rukovode srcem i hodočasnici koji znaju svoj cilj. Vi biste trebati odlučiti kojim ćete putem, hoće li u vašim srcima biti mrak, tmina ili loše želje za krenuti putem lutalice ili će vam u srcima biti svjetlost, toplina s dobrim završetkom - zaključio je don Mihovil.

Ista duhovna obnova održana je 27. listopada u Slunju za ministrante Slunjskog dekanata, a sljedećih vikenda na redu su Senjski, Otočki, Gospićki i Udbinski dekanat.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije