Ogulinski liječnici proslavili blagdan svog zaštitnika sv. Luke evanđeliste

Liječnici i medicinski djelatnici iz župe svetog Križa i blaženog Alojzija Stepinca u Ogulinu proslavili su 18. listopada Misnim slavljem blagdan svog zaštitnika svetog Luke evanđeliste.

Ogulin-sveti-Luka.jpg
Autor
IKA/Laudato/F.M.S.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
19.10.2018 09:44
Misu je u župnoj crkvi svetog Križa predslavio župnik župe svetog  Križa vlč. Josip Štefančić, a Misu je uz glazbenu pratnju animirao s gitarom vjeroučitelj Tomislav Kljaić. Na Misi je nazočio dio od preko 40 doktora medicine koji djeluju na prostoru Opće bolnice i bolnice branitelja Domovinskog rata Ogulin i Doma zdravlja Ogulin na čelu s ravnateljem dr. Josipom Zorkom.
- Sveti Luka evanđelista je bio propovjednik Božje riječi, onaj koji svjedoči volju Božju u svom poslu. Neka vam Bog podari snage da i vi liječnici imate humanosti i srca u svom poslu za pacijente - poručio je na početku vlč. Štefančić nazočnim liječnicima i medicinskim djelatnicima u domovima za stare i nemoćne. 

U nastavku vlč. Štefančić je predočio život evanđelista Luke koji je bio suvremenik Isusa, ali koji je posebno pratio i slijedio svetog Pavla te napisao Djela apostolska. Sveti Luka, pisac Djela apostolskih i učenik svetog Pavla širio je riječ Božju i po našoj Dalmaciji govoreći da se pripremamo za život vječni hraneći se euharistijom.
- Pošto je bio liječnik, prateći svetog Pavla na putovanjima brodom Luka je pomagao bolesnima. Liječio ih je tjelesno ali i duševno. Molimo se za zagovor svetog Luke da da liječnicima strpljivost i ljubav za potrebite i bolesne, jer je kao liječnik znao što znači liječiti ljude - zaključio je vlč. Štefančić.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!