Prve žive jaslice u Dračevici

Unatoč hladnom vremenu brojna djeca i mladi s pozornošću su pratili žive jaslice koje je najavila božićna pjesma.

4.jpg
Autor
ika.hkm/laudato.hr/D.R.
Fotograf
ika.hkm.hr
Objavljeno:
 
27.12.2019 12:12

Žiteljima župe Bezgrešnoga začeća Blažene Djevice Marije u Dračevici ovogodišnji će Badnjak posebno ostati u sjećanju. Okupljeni tradicionalno oko upaljenoga ognja pred župnom crkvom uoči mise bdjenja dočekali su prve žive jaslice u svojoj župi u organizaciji tamošnjih mještana.

Unatoč hladnom vremenu brojna djeca i mladi s pozornošću su pratili žive jaslice koje je najavila božićna pjesma. Kroz biblijski prikaz o Isusovu rođenju, okupljenima je prikazan hod Marije i Josipa iz Nazareta u Betlehem, sve do dolaska u betlehemsku štalicu. Mladi Dračevljani uprizorili su detalj iz Marijina i Josipova života, izazvavši oduševljene kod nazočnih, među kojima su pristigli i otočani iz susjednih župa.

Po završetku scenskoga prikaza na otvorenom, vjernici su zatim sudjelovali u obredima mise bdjenja koju je u nešto ranijem terminu predvodio novi župnik Marko Plančić, koji je 1. rujna preuzeo župničku službu u toj župi Bračkoga dekanata. Od pjesme 'U se vrime godišta' do 'Radujte se narodi' cijelom se crkvom orila božićna pjesma Božjega puka koji je liturgijskim obredima uveden u slavlje svetkovine Božića.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!