Duhovna akcija 'Ne kupovanju nedjeljom'

Caritas Biskupije Krk dao je i ove godine prijedlog za djelo pokore u korizmi.

130.jpg
Autor
IKA/Laudato/J.B.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
22.02.2018 09:33

Caritas Biskupije Krk dao je i ove godine prijedlog za djelo pokore u korizmi, odnosno pokrenuo duhovnu akciju 'Ne kupovanju nedjeljom'.

Iz Caritasa ističu da ovo odricanje kupovanja nedjeljom ima trostruku pokorničku dimenziju: prema sebi, jer gospodarimo svojim prohtjevima; prema bližnjemu, jer rasterećujemo prodavače te prema Bogu, jer otvaramo prostore Božjem djelovanju.

- Odvikavanje od stečenih navika ide sporo pa i ovaj pokornički napor zahtijeva i upornost i strpljivost. Znak ohrabrenja da se ipak nešto popravlja jest činjenica da su prošlih božićnih blagdana neki trgovački lanci omogućili svojim djelatnicima da bar na najveće svetkovine budu sa svojom obitelji. I ove godine potičemo vas da nastavite s ovom pokorničkom praksom, kako bi rezultati bili još vidljiviji i bolji - stoji u prijedlogu djela pokore u korizmi Krčke biskupije.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!