Na Pepelnicu predstavljen 'Put križa s biskupom Mahnićem'

Radi se o jedinstvenom izdanju koje uz svaku postaju donosi poticajne misli sluge Božjega te razmatranja i molitve četrnaestorice krčkih svećenika.

4.jpg
Autor
Irena Žužić/laudato.hr/D.R.
Fotograf
biskupijakrk.hr
Objavljeno:
 
27.02.2020 18:37

Krčki biskup mons. Ivica Petanjak tradicionalno je u krčkoj katedrali predvodio euharistijsko slavlje za početak korizme.

Mons. Petanjak je u propovijedi objasnio značenje četrdesetodnevnog korizmenog hoda priprave na proslavu Uskrsa, prenosi Biskupija.

- Cijeli korizmeni hod Crkve uokviren je i označen tako jednostavnim i tako znakovitim simbolima: pepelom i vodom. Pepelom na današnji dan, na početku korizme, i vodom na Veliki četvrtak, na kraju korizme - kazao je biskup.

Protumačio je kako pepeo i voda simboliziraju cijelog čovjeka: od glave do pete, stoga korizmena obnova mora obuhvatiti cijelog čovjeka.

- Svjesni smo koliko je pustinje među nama u našem suvremenom svijetu, makar možda jedni druge ne čujemo od prevelike buke. Tako smo blizu, a tako smo daleko jedni od drugih. Isus Krist nam svake godine nudi mogućnost da uđemo u pustinju svog života, da se suočimo s time da smo samo prah, ali da smo i više od praha. On nas poziva u pustinju ne zato da se ondje izgubimo, niti da tamo umremo, nego da iz nje izađemo snažniji i spremniji za život i za sve njegove izazove - kazao je biskup Petanjak.

Na kraju euharistijskog slavlja generalni vikar mons. Franjo Velčić i postulator vlč, Saša Ilijić predstavili su knjižicu 'Put Križa sa slugom Božjim biskupom Antunom Mahnićem'. Radi se o jedinstvenom izdanju koje uz svaku postaju donosi poticajne misli sluge Božjega te razmatranja i molitve četrnaestorice krčkih svećenika.

- Bit će to prilika da još bolje upoznamo biskupa Mahnića kao čovjeka vjere i molitve te po njegovom nadahnuću ovu korizmu učinimo korizmom većeg svjetla vjere - kazao je mons. Velčić.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije