Održana radionica za voditelje župnih Caritasa

Na radionici su vrlo iskreno i otvoreno, nadopunjavajući se, objasnili važnost planiranja i upravljanja kućnim budžetom.

4.jpg
Autor
biskupijakrk.hr/laudato.hr/D.R.
Fotograf
biskupijakrk.hr
Objavljeno:
 
18.02.2020 18:06

U organizaciji biskupijskog Caritasa u subotu 15. veljače, u dvorani Biskupije Krk, održano je predavanje i radionica za voditelje župnih Caritasa na temu 'Upravljanje kućnim budžetom i osobnim financijama', a sve sa ciljem kako bi se što kvalitetnije pomoglo osobama koje se za pomoć obrate župnim Caritasima, piše Biskupija.

Nakon riječi dobrodošlice i pozdrava ravnatelja biskupijskog Caritasa mons. Ivana Milovčića, predavanje i radionicu su održali bračni par Zrinka i Zlatko Gregov. Mr. sc. Zrinka Gregov diplomirana je inženjerka agronomije, magistrica biologije i magistrica ekonomije. Zlatko Gregov je prvostupnik ekonomije s iskustvom u informatici i internet bankarstvu. Žive i rade u Zagrebu, roditelji su petero djece i zajedno kroz više od dva desetljeća vode tečajeve priprave za brak.

- S ove Caritasove radionice vraćam se obogaćena za nova znanja i vještine o kojima su nas poučili izrazito dragi i ugodni predavači, bračni par Gregov. Dokazali su nam, govoreći iz osobnog životnog iskustva, da sve ono o čemu svakodnevno brinemo, imaju svoj temelj u našem odnosu prema vjeri, Bogu i bližnjemu. Predavanje je proteklo ugodno i korisno. Bilo bi lijepo da se ovakve radionice održavaju i ubuduće - kaže Maja Kirinčić, voditeljica župnog Caritasa Risike.

Na radionici su vrlo iskreno i otvoreno, nadopunjavajući se, objasnili važnost planiranja i upravljanja kućnim budžetom. Vrlo zanimljivo i sa puno primjera iz vlastitog života držali su pažnju i probudili velik interes prisutnih slušatelja. Mnogi su zaželjeli da se ovakva radionica održi ponovo u skorije vrijeme, jer su slušajući ovo predavanje shvatili da se na njemu stiglo progovoriti tek o malom djelu ove teme. Susret je završio podjelom certifikata prisutnim voditeljima te domjenkom uz neformalno druženje. 

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!