Mons. Milan Stipić na susretu biskupa prijatelja Fokolara

Prigodom pohoda Rimu, mons. Stipić je imao na susret s kardinalom Leonardom Sandrijem, prefektom Kongregacije za Istočne Crkve.

Susret-fokolarinskih-biskupa-Loppiano.JPG
Autor
Livio Marijan/Laudato/D.T.
Fotograf
Livio Marijan/Laudato
Objavljeno:
 
18.02.2020 09:12
Mons. Milan Stipić, apostolski administrator Križevačke eparhije boravio je od 11. do 13. veljače 2020. u Loppianu pokraj Firence na susretu biskupa i ordinarija prijatelja Djela Marijina - Fokolara. Na susretu je sudjelovalo 130 biskupa i ordinarija i 4 kardinala.

Tema susreta bila je zajedništvo među biskupima svijeta te razvoj novih modela evangelizacije zasnovanih na otvorenosti i ljubavi. U Križevcima, sjedištu Križevačke eparhije, već više od 30 godina djeluju pokret Djela Marijina - Fokolara, gdje je ujedno i središte pokreta za Srednju Europu.

Mons. Milan Stipić također je sudjelovao na proslavi blagdana Preminuća sv. Ćirila , apostola slavenskih naroda, na svečanom misnom slavlju u Bazilici sv. Klementa gdje je sv. Ćiril pokopan. Koncelebrirao je zajedno sa pomoćnim ljubljanskim biskupom mons. Antonom Jamnikom, zatim apostolskim egzarhom za grkokatolike Bjelorusije i brojnim drugim svećenicima koji su se okupili na ovom misnom slavlju.

Na grobu sv. Ćirila pomolio se posebno za Križevačku eparhiju i kršćansko zajedništvo svih naroda ćirilo-metodske baštine. Prigodom pohoda Rimu, mons. Stipić je imao na susret s kardinalom Leonardom Sandrijem, prefektom Kongregacije za Istočne Crkve. 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije