Biskup Huzjak pohodio grkokatolički ordinarijat i biskupsku rezidenciju u Križevcima

Mons. Huzjak izrazio je radost zbog povratka grkokatoličkog ordinarijata i ordinarija u Križevce s nadom u još dublje zajedništvo i suradnju.

6.jpg
Autor
krizevacka-eparhija.com/Laudato/I.B.
Fotograf
krizevacka-eparhija.com
Objavljeno:
 
01.07.2020 10:06

Bjelovarsko-križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak, zajedno sa svećenicima Križevačkog dekanata, pohodio je apostolskog administratora Križevačke eparhije mons. Milana Stipića i nove urede Ordinarijata Križevačke eparhije u Križevcima u znaku crkvenog zajedništva i solidarnosti.
Mons. Stipić proveo je mons. Huzjaka sa svećenicima novim uredima Ordinarijata, muzejskom zbirkom i knjižnicom u biskupskoj rezidenciji te Katedralom Presvete Trojice.

Mons. Huzjak izrazio je radost zbog povratka grkokatoličkog ordinarijata i ordinarija u Križevce s nadom u još dublje zajedništvo i suradnju rimokatoličkog i grkokatoličkog svećenstva u životu Crkve na ovim prostorima.

Sredinom lipnja ove godine, nakon više od 60 godina, u dogovoru sa Svetom Stolicom, mons. Milan Stipić preselio je središnje eparhijske urede i svoju rezidenciju iz Zagreba u Križevce gdje im je oduvijek i bilo trajno sjedište. Susret je završio zajedničkim bratskim stolom.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!