Žumberački vikarijat na dar dobio vrijednu ikonu Isusa Krista

Ikona je izrađena u keramici i zbog svoje dugotrajne i iznimno zahtjevne izrade ima posebnu umjetničku i veliku materijalnu vrijednost.

ikona.jpg
Autor
IKA/Laudato/M.P.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
19.01.2020 11:02

Bivši hrvatski veleposlanik u Ruskoj Federaciji Tonči Staničić obratio se Žumberačkom vikarijatu pismom namjere u kojem je izrazio svoju želju da toj crkvenoj ustanovi trajno podari jedinstvenu ikonu Isusa Krista.

U dogovoru sa žumberačkim biskupskim vikarom o. Danijelom Vranešićem usuglašeno je da se iz sigurnosnih razloga ikona pohrani u križevačkom Eparhijskom muzeju gdje za to postoje adekvatni uvjeti.

U subotu 18. siječnja biskupski vikar susreo se u Križevcima sa Staničićem koji je vrijednu ikonu predao Crkvi. Biskupski vikar zahvalio je bivšem hrvatskom veleposlaniku u Rusiji koji je odlučio taj iznimno vrijedni umjetnički rad podariti upravo hrvatskim grkokatolicima.

Vikar je zatim Staničiću pokazao i Eparhijski muzej u kojem će biti trajno izložena darovana ikona. Nakon zajedničkog obilaska katedrale vikara i umirovljenog veleposlanika u svom je domu ugostio katedralni križevački župnik o. Mihajlo Simunović.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije