[NAJAVA] Izložba "Hrvatski sveci i blaženici" u Samostanu sv. Franje Asiškog u Puli

Izložbu će u petak, 14. lipnja, u 18 sati, u Kapitularnoj dvorani pulskog Samostana sv. Franje Asiškog, otvoriti porečki i pulski ordinarij mons. dr. Dražen Kutleša.

sveci-i-blatenici-pula.jpg
Autor
Tiskovni ured Porečke i Pulske biskupije/Laudato/K.P.
Objavljeno:
 
14.06.2019 13:37

O Izložbi će govoriti gvardijan samostana p. Đuro Hontić i akademski umjetnik David Ivić, a glazbene momente realizirat će doc. art. mr. art. mezzosopran Sofija Cingula i akademski glazbenik kantautor Bruno Krajcar.

Riječ je o izložbi likovnih djela, portreta hrvatskih duhovnih velikana, čiji su autori: Branimir Dorotić, Maja Vidović, Josip Botteri Dini, Ana Marija Botteri, Hrvoje Marko Peruzović, Anto Mamuša i Ivana Ćavar.

Ovo je retrospektiva dosadašnjih izdanja manifestacije „Dani hrvatskih svetaca i blaženika“ koja se od 2009. godine održava u Križevcima.

Oblikovao ju je i postavio likovni kritičar Stanko Špoljarić. Nakon Križevaca, izložba je dosad bila postavljena u Nacionalnom svetištu sv. Nikole Tavelića u Šibeniku, u Samostanu bl. Augustina Kažotića na zagrebačkoj Peščenici te u Samostanu sv. Leopolda Bogdana Mandića u zagrebačkoj Gornjoj Dubravi.

Tijekom ovog ljeta bit će postavljena u pulskom Samostanu sv. Franje. Originalna postava izložbe obogaćena je portretom bl. Otona iz Pule, čiji zemni ostaci počivaju u toj samostanskoj crkvi, te portretom našeg najmlađeg blaženika, bl. Miroslava Bulešića.

Za realizaciju izložbe zaslužna je dr. sc. Tanja Baran ispred Udruge "Dr. Stjepan Kranjčić" te mr. sc. Ksenija Abramović ispred Sakralne galerije "Laudato", a ovom prigodom suorganizator je Samostan sv. Franje u Puli.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije