Otvorene prijave za korizmene e-duhovne vježbe

Franjevci iz samostana u Pazinu pripremaju korizmene e-duhovne vježbe za koje su odabrali naslov koji je ujedno poziv "Vrati se Gospodinu!"

e-duhovne-vjezbe.jpg
Autor
IKA/Laudato/K.P.
Fotograf
pixabay.com

Franjevci ističu da ove e-duhovne vježbe žele biti poziv na obraćenje potaknut Božjom riječi.
Kroz četrdesetak dana razmatrat će se prvo misno čitanje dotičnoga dana. Kao i do sada, svakoga dana prijavljeni na e-duhovne vježbe primit ćete na svoj e-mail poruku s uputama kako se pripremiti za razmatranje, s biblijskim tekstom koji će se razmatrati i sa samim razmatranjem nad tim biblijskim tekstom. Svakoga dana voditelji će potaknuti sudionike da iz pročitanoga teksta i nakon razmatranja pred Gospodina donesu svoju molitvu, a ponudit će i svoje molitve.

Franjevci su zamislili da u korizmenim e-duhovnim vježbama razmatranja ne budu preduga. Žele svakoga potaknuti da što više vremena provedu u osobnom razmatranju. Nakon ovoga razmatranja koje se može obaviti kroz dan, ponudit će da se navečer, prije spavanja, pročita sutrašnje evanđelje. Tako se to običava činiti u pazinskom samostanu. To večernje čitanje evanđelja ne podrazumijeva neko duže razmatranje, nego samo predstavlja želju da se s Božjom riječju pođe na počinak, da i to bude jedan oblik povratka Gospodinu.

Prijave su otvorene na stranici https://eduhovnevjezbe.hr/vjezbe/6 i traju do 13. veljače u 20 sati.

Voditelji duhovnih vježbi bit će fra Josip Vlašić, OFM, fra Darko Tepert, OFM, fra Marinko Klaić, OFM, fra Ivica Vrbić OFMCap, s. Ivanka Mihaljević, fra Đuro Hontić, OFMConv i fra Domagoj Runje, OFM.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!