Pulska Župa sv. Pavla dobila moći bl. Miroslava Bulešića

Župa sv. Pavla apostola dobila je o svetkovini sv. Petra i Pavla, relikvijar s moćima bl. Miroslava Bulešića za javno štovanje. Relikviju je donio vicepostulator u kauzi za kanonizaciju bl. Miroslava Bulešića vlč. mr. Ilija Jakovljević.

129.jpg
Autor
IKA/Laudato/I.B.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
30.06.2020 08:41

Uvodnim pozdravom okupljenima se obratio župnik i pulski dekan preč. Milan Mužina, koji je pojasnio kako će relikvijar biti smješten u prigodnu nišu koja bi trebala uskoro biti zgotovljena.

- Svetkovina apostolskih prvaka, sv. Petra i Pavla, ujedinila nas je danas molitveno s cijelom Katoličkom Crkvom da molimo za rimskog pastira – Papu i sve pastire, nasljednike sv. Apostola. O ovoj svetkovini mi u našem gradu i ovoj crkvi izlažemo na trajno štovanje relikvije bl. Miroslava Bulešića, svećenika i mučenika. Čašćenje relikvija ne vraća nas u vrijeme svečeva života nego nas unosi u svečevu sadašnjost, vječnost – zajedništvo sa svetima. Relikvija u sebi čuva, sadrži, trag svetosti u Crkvi, onu čežnju za Bogom i kad čovjek dotakne Boga oživljuje. Mi smo danas u ovoj župnoj crkvi izlažemo 'trag svetosti' u liku bl. Miroslava - rekao je vlč. Jakovljević u prigodnoj homiliji.

Nakon popričesne molitve vlč. Jakovljević i preč. Mužina predmolili su molitvu bl. Miroslavu Bulešiću klečeći pred relikvijom, a misno slavlje zaključeno je blagoslovom s relikvijama.
Župnik je u završnim zahvalama istaknuo kako je jedan od župljana te župe Josip Spinotti primio sakrament potvrde tog 24. kolovoza 1947. kada je bl. Bulešić podnio mučeništvo, a još je jedna župljanka, Marija Berljavac bila tada kao dijete u Lanišću, te je kao dijete pomagala svojoj tetki u odnošenju na groblje krvave vode kojom su prali drveni pod natopljen mučenikovom krvlju.

Vlč. Jakovljević izrazio je želju i nadu da se možda baš u toj župi dogodi čudo koje je potrebno za kanonizaciju bl. Miroslava Bulešića.

Misa je održana uz poštivanje epidemioloških mjera, a upravo iz tog razloga nije bio moguć uobičajeno čašćenje relikvija ljubljenjem ili dodirom, pa su stoga vjernici pozvani da se na kraju mise, uz poštivanje potrebe međusobne udaljenosti, dođu pomoliti pred relikvijama.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!