Započelo hodočašće Istrana Majci Božjoj Trsatskoj

U četvrtak, 30. kolovoza 2018., pedesetak hodočasnika pješaka krenulo je na tradicionalno hodočašće Istrana Majci Božjoj Trsatskoj.

hodocasnici-iz-istre.jpg
Autor
biskupija-porecko-pulska.hr/Laudato/K.P.
Fotograf
biskupija-porecko-pulska.hr
Objavljeno:
 
31.08.2018 13:53

Hodočašće su, kao i svake godine, započeli Misnim slavljem u pazinskom Franjevačkom samostanu Pohođenja Marijina koje je ove godine predslavio vlč. Darko Zgrablić, župnik u Svetvinčentu.

Nakon zajedničke fotografije ispred samostanske crkve krenuli su na put, noseći svoje zahvale i prošnje Majci Božjoj Trsatskoj, upravo kako su to činile nebrojene generacije vjernika iz Istre kroz sva stoljeća postojanja tog marijanskog svetišta.

Ove godine s hodočasnicima pješače vlč. Darko Zgrablić, fra Marinko Klaić iz pazinskog samostana te dvije redovnice iz reda Sestara Milosrdnog Isusa.

Organizatori najavljuju da će im se putem pridružiti i drugi hodočasnici, te će svi zajedno, u subotu, 1. rujna, nakon uspinjanja Trsatskim stubama, sudjelovati na svečanom koncelebriranom  Misnom slavlju koje će u perivoju Trsatskog svetišta predslaviti porečki i pulski biskup mons. Dražen Kutleša.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije