Apostolski nuncij mons. Giorgio Lingua posjetio biskupiju

U Biskupskom domu susreo se s djelatnicima Biskupskog ordinarijata.

43.jpg
Autor
pozeska-biskupija.hr/Laudato/J.B.
Fotograf
pozeska-biskupija.hr
Objavljeno:
 
29.10.2019 19:08

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj, mons. Giorgio Lingua danas je u pratnji tajnika Apostolske nuncijature msgr. Janusza Błachowiaka, pohodio sjedište Požeške biskupije.

U Biskupskom domu susreo se s djelatnicima Biskupskog ordinarijata, a biskup Antun Škvorčević uputio mu je izraze dobrodošlice i zahvalnosti za osobnu blizinu koju svojim posjetom iskazuje Požeškoj biskupiji te ujedno svjedoči i blizinu pape Franje.

Ustvrdio je kako je apostolski nuncij time iskazao i čast slavonskom dijelu Hrvatske, gdje Crkva Isusova nastoji služiti ljudima u nemalim životnim poteškoćama, navješćujući im nadu utemeljenu na Isusovoj vjernosti čovjeku u smrti na križu. Biskup je upoznao apostolskog nuncija s Požeškom biskupijom u njezinu 22-godišnjem djelovanju, napose s pastoralnim projektima na karitativnom, odgojno-obrazovnom, ekumenskom, bolničkom i kulturnom području. Zajednički su razgledali crkvu sv. Lovre, u Odgojno-obrazovnom centru susreli se s učenicima Katoličke osnovne škole i Katoličke gimnazije u Požegi, gdje su ga dočekali Ivica Žuljević, voditelj navedenog Centra i ravnatelji spomenutih škola Ivica Bedeničić i Frane Barišić.

Zbor Katoličke osnovne škole pod ravnanjem Ljube Šolić pjesmom je izrazio nunciju dobrodošlicu a predstavnici iste Škole i Gimnazije uputili su mu pozdrav. Apostolski nuncij odgovorio im je riječima zahvale i ohrabrenja u učenju i izgradnji, sa željom da kao odrasli ljudi budu svjedoci Isusa Krista u hrvatskom društvu. Potom je biskup Antun poveo ugledne goste u Katedralu, gdje ih je primio župnik Mladen Štivin sa župnim vikarom Matejom Filipovićem, u Riznicu i Dom pape Ivana Pavla II. gdje se nalazi Kolegij za svećeničke aspirante i gdje je uz starije svećenike i one koji su na službi u središnjim biskupijskim ustanovama smještena i središnja biskupijska kuhinja, koja među ostalim svakodnevno pripravlja hranu za caritasove štićenike. Razgledali su i Dijecezanski muzej Požeške biskupije.

Posjet je završio susretom s obitelji gospodarstvenika Vlade Krauthakera u Kutjevu, na kojem je sudjelovao i kutjevački župnik Marijan Đukić te župni vikar Dejan Ilić, priopćeno je iz Požeške biskupije.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije