Biskup Antun Škvorčević krstio peto dijete obitelji Bolješić

'Djeca su ne samo naša hrvatska, nego i Božja nada'

10.jpg
Autor
IKA/Laudato/J.B.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
08.07.2019 11:15

Požeški biskup Antun Škvorčević u župi Presvetog Trojstva u Čačincima krstio je Šimuna, peto dijete Olivera i Ivane Bolješić.

Biskup je kazao kako je rođenje svakog djeteta u Hrvatskoj, koja je postala siromašna životom, ne samo obiteljski, nego i događaj Crkve i naroda, jer je svako dijete Božji dar i znak nade u budućnost, piše IKA.

U svojoj homiliji izrazio je uvjerenje da se nazočni nisu dali zavesti kratkoročnim ljudskim planiranjima i programima, već da su se svojim redovitim sudjelovanjem na nedjeljnim i blagdanskim misnim slavljima osvjedočili da se u životu najbolje i najviše može ostvariti s Bogom, te da se jedino s njime može stići najdalje, do same vječnosti.

Ustvrdio je da su supružnici Bolješić svojim opredjeljenjem prihvatiti i peto dijete posvjedočili kako vjeruju Bogu života, te im je na tome još jednom čestitao. Pozvao je sudionike slavlja da budu molitelji kako bi u našem hrvatskom narodu supružnici bili u braku odvažni Božji suradnici po zajedništvu ljubavi iz kojeg se rađa potomstvo, da mole za mlade da čuju Božji poziv te krenu putem svećeništva i redovništva. Zaželio je da Bog blagoslovi obitelj Bolješić i sve druge koji se s Bogom opredjeljuju za život.

Bolješićima je također zaželio i puno radosti u ljubavi i žrtvi kojom će odgajati svoje kršteno dijete zajedno s drugom djecom, a je isto zaželio i drugim roditeljima koji su sa svojom djecom bili nazočni na misnom slavlju, istaknuvši da su djeca ne samo naša hrvatska, nego i Božja nada.

Nakon Mise biskup Škvorčević susreo se s članovima obitelji Bolješić, zanimao se za njihov obiteljski život, djeci je uručio darove, a roditeljima novčani prilog.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!