Biskup Škvorčević na Badnjak pohodio Caritasove ustanove i siromašne

Na Badnjak, 24. prosinca, požeški biskup Antun Škvorčević, već tradicionalno, pohodio je sjedište Caritasa Požeške biskupije te se susreo s njegovim djelatnicima i korisnicima Caritasova projekta ''kruh i mlijeko za svaki dan“.

download.jpg
Autor
pozeska-biskupija.hr/Laudato/M.S.
Fotograf
pozeska-biskupija.hr
Objavljeno:
 
24.12.2018 14:33
Zanimajući se za njihovu životnu situaciju potaknuo ih je da hrabro nose svoje životne križeve te u Isusu Kristu pronađu potrebnu snagu. Zahvalio je caritasovim volonterima Ivici Grgiću, Veri Šimunović i Veni Bijeliću za sve ono što svakodnevno čine u služenju potrebitima.

download-(1).jpg

Potom je pohodio Središnju biskupijsku kuhinju koja svakodnevno priprema obroke za sedamdesetak nemoćnih, starijih i siromašnih osoba. Djelatnici kuhinje predstavili su biskupu obroke koje su pripremili korisnicima za božićne blagdane. Zahvalio im je na njihovu služenju te im je poželio sretan Božić.
 
download-(3).jpg

Potom se u pratnji ravnatelja Caritasa Ivana Popića i tajnika Ivice Rajkovače biskup uputio požeškoj obitelji Blatančić sa šestero djece od kojih su dvoje blizanci rođeni ove godine, koja je s velikom radošću primila biskupa Antuna u svoj dom, a najmlađi članovi su, na svoj dječji način, progovorili o školskim uspjesima te o njihovu obiteljskom životu.

download-(4).jpg
 
Biskup se zanimao za obiteljsku svakodnevicu te je zahvalio supružnicima Blatančić na služenju životu po brojnoj djeci te im je uručio te im je uručio darove.

download-(5).jpg

Čestitajući im Božić i poželjevši im puno duhovne snage, biskup se potom uputio 99-godišnjoj Rezi Kalafatić.

download-(6).jpg

Premda u visokoj životnoj dobi baka Reza ima vrlo dobro pamćenje te je u zanimljivom razgovoru izrazila svoju radost zbog biskupova posjeta, zahvalivši mu na tom znaku pažnje i blizine. Biskup se zanimao za njezinu životnu situaciju kao i za protekle godine života i njezinu obitelj, a ona mu je ispripovijedala kako svaki dan ustrajno moli na brojne nakane, a kako je nepokretna ima dosta vremena za molitvu te nastoji i na taj način služiti Crkvi. Baka Reza je jedna od brojnih osoba kojoj volonteri Caritasa svakodnevno donose topli obrok te joj nastoje pomoći u njezinim životnim poteškoćama. Biskup joj je poželio sretan i blagoslovljen Božić te jakosti u nošenju životnih poteškoća.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije