Biskup Škvorčević na staru godinu pohodio siromašnu obitelj u Šeovcima

Na Staru godinu, 31. prosinca, požeški biskup Antun Škvorčević u Požegi Mladena Šitvina pohodio je osmeročlanu obitelj Luke i Kate Pujić u Šeovcima, filijali spomenute Župe.

skvo.jpg
Autor
Požeška biskupija/Laudato/A.K.K.
Fotograf
Požeška biskupija
Objavljeno:
 
01.01.2020 11:19
 U radosnom obiteljskom okruženju roditelja Pujić i njihove šestero djece od kojih je dvoje s posebnim potrebama, biskup se zanimao za njihovu obiteljsku situaciju i teškoće s kojima se susreću. Izrazio je zadovojstvo što će prihodom od nedavnoga humanitarnog koncerta mladih 'Božić u nama' u organizaciji Caritasa Požeške biskupije i mladih Župe sv. Terezije Avilske u Požegi te prilogom drugih dobročinitelja moći biti uređena njihova obiteljska kuća.

Osobito raspoloženje dao je susretu sin Miro koji je živahnim načinom među ostalim opisao svoje ministrantsko služenje u katedrali, te pratnju župniku ovih dana pri blagoslovu obitelji. Pridružio mu se i brat Stjepa sa svojim svjedočenjem o pohađanju sedmog rasreda osnovne škole. Kćer Ivana biskupu je spomenula da ide u Obrtničku školu u Požegi, smjer kuharstvo, rekavši kako voli svoje zanimanje, a osobito praktični rad koji se odvija u Domu za starije i nemoćne osobe u Požegi.

Sin Josip, dijete s posebnim potrebama, na svoj način pokazivao je radost zbog biskupova dolaska u njihov dom. Osobito se obradovao sličicama koje mu je biskup darovao, te je recitirao molitve koje se na njima nalaze. Biskup je roditeljima Kati i Luki rekao kako im je svojim pohodom u ovo božićno vrijeme i za početak nove godine želio iskazati posebnu pažnju i poštovanje, zahvaliti na požrtvonom služenju djeci, ohrabriti ih i s njima se pomoliti.

Nakon zajedničke molitve biskup je na njih zazvao Božji blagoslov. Uručio im je prigodne darove koje je pripremio Caritas Požeške biskupije i obećao ih uskoro opet posjetiti kad uređenje kuće bude završeno. Poželio im je blagoslovljenu i Božjim mirom ispunjenu novu godinu.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!