Biskup Škvorčević pohodio sedmeročlanu obitelj kojoj je izgorjela kuća

Požeški biskup Antun Škvorčević u pratnji ravnatelja Caritasa Požeške biskupije Ivana Popića i čaglinskog župnika Milana Klobučara pohodio je sedmeročlanu obitelj Korman u Novoj Ljeskovici u Župi Čaglin, kojoj je tijekom noći 7. siječnja izgorjela obiteljska kuća.

skvorcevic-i-obitelj-korman.jpg
Autor
pozeska-biskupija.hr/Laudato/K.P.
Fotograf
pozeska-biskupija.hr
Objavljeno:
 
09.01.2019 09:43

Supružnici Velibor i Ivana prisjetili su se radosnog mjeseca listopada 2017. godine kada je biskup krstio maloga Rafaela, njihovo peto dijete. Ispripovjedili su mu okolnosti u kojima se dogodio požar te o spašavanju djece iz kuće u plamenu kao i o sadašnjem stanovanju u kući njihove bake. Otac Velibor je biskupu spomenuo kako im pomoć pristiže sa svih strana, od rodbine, prijatelja, mještana i drugih neznanih ljudi koji su, potreseni navedenom tragedijom, iskazali svoju solidarnost. Rekao je da su ih posjetili i dužnosnici državnih, županijskih i lokalnih civilnih vlasti te im obećali pomoći izgraditi novi dom.

Biskup je kazao kako im je došao posvjedočiti svoju blizinu, ohrabriti ih da budu duhom snažni, te se upoznati s njihovim trenutačnim potrebama. Podsjetio je da im je prigodom krštenja malog Rafaela rekao kako se on krštenjem uključuje u veliku obitelj Crkve i da nije sam na svojemu putu jer je s njime Isus Krist i njegovi brojni prijatelji, a da je i sam po tom krštenju na neki način postao njihovom duhovnom rodbinom. Istaknuo je da će se među pomagače u njihovim potrebama uključiti i Požeška biskupija putem svoga Caritasa, napose kad se smanji broj onih koji su spremni pomagati. Potom im je uručio darove, među kojima su bile i krunice za svakoga od njih, kako bi ih podsjećale na molitvenu solidarnost kojom duhovno pratimo njihovu obitelj. 

 

 

Fotogalerija
download-(1)
download-(2)
download-(3)
download-(4)
download-(5)
download-(7)
download

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije