Biskup Škvorčević posjetio obitelj Kordić koju je pogodio grom

Caritas Požeške biskupije pomoći će u obnovi doma obitelji Kordić.

obitelj-kordic-udar-groma.jpg
Autor
pozeska-biskupija.hr/Laudato/K.P.
Fotograf
pozeska-biskupija.hr
Objavljeno:
 
15.08.2019 08:12

U jutarnjim satima, 14. kolovoza u obiteljsku kuću Marije Kordić u Pleternici udario je grom, uništio sve električne instalacije, bijelu tehniku i druge aparate uključene u električnu energiju, dio opreme, razbio prozorska stakla i više od tisuću komada crijepa na krovu. To je drugi udar groma u jednu pleterničku kuću u novije vrijeme.

Požeški biskup Antun Škvorčević u pratnji pleterničkog župnika Antuna Ćorkovića i ravnatelja Caritasa Požeške biskupije Ivana Popića posjetio je istoga dana obitelj Kordić.

Rekao je kako je došao izraziti joj blizinu i duhovnu solidarnost te utvrditi u čemu bi Biskupijski Caritas mogao pomoći. Zahvalio je Bogu što je troje stanovnika kuće u trenutku udara groma ostalo nepovrijeđeno i poželio im da što prije uz pomoć Božju ponovno urede dom, a da će Caritas pomoći u kupnji bijele tehnike. Istaknuo je da im time svjedoči kako u ovom trenutku nisu sami, jer ih među ostalim prati i njegova molitva a i dobrota mnogih dobrih ljudi koji će priteći u pomoć.

Gospođa Marija izrazila je zahvalnost za pažnju i ohrabrenje koje je biskup iskazao njezinoj obitelji svojim posjetom.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!