Biskup Škvorčević pozvao na solidarnost sa žrtvama u Albaniji

"Posvjedočite svoju samilosnu ljubav prema onima koji trpe posljedice prirodne nesreće u Albaniji."

vaticaaaaaaaan.jpg
Autor
požeška-biskupija.hr/Laudato/L.Ž.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
30.11.2019 09:49
Požeški biskup Antun Škvorčević uputio je pismo vjernicima Požeške biskupije i pozvao ih na solidarnost sa žrtvama potresa u Albaniji. Prenosimo pismo u cijelosti.

- Želio bih zajedno s vama očitovati svoju molitvenu blizinu i pružiti ruku pomoćnicu onima koji su minulih dana nastradali u teškom potresu u Albaniji. Putem medija mogli smo vidjeti razmjere rušilačke moći zemljina podrhtavanja, napose u Draču i čuti svjedočanstva o nekoliko desetaka poginulih, nepoznatom broju nestalih i više od pet tisuća ljudi koji su ostali bez krova nad glavom. Pozivam vas da na prvu nedjelju došašća, 1. prosinca 2019. – dok budnom vjerom započinjete pripravu za Božić te obnavljate nadu u Isusov konačni dolazak i dar njegove punine života – posvjedočite svoju samilosnu ljubav prema onima koji trpe posljedice prirodne nesreće u Albaniji, oplakuju svoje poginule i tragaju za sigurnošću ponovno izgrađenog doma. Uključite ih navedene nedjelje u svoju molitvu te na svršetku svete mise darujte novčani prilog za stradalničke potrebe, koje ćemo im nastojati uputiti za Božić. Neka Gospodin nagradi Vašu velikodušnu suosjećajnost darovima mira i svakog drugog dobra. S velikom zahvalnošću za dobro koje činite, sve vas od srca pozdravljam i blagoslivljam – napisao je biskup.

Podsjetimo, tri dana nakon što je Albaniju pogodilo nekoliko snažnih potresa, papa Franjo je darovao 100 000 eura hitne pomoći za najugroženija područja albanskih biskupija koje su pogođene potresom. Na taj način, osim pružanja duhovne pomoći kroz molitve za stradale i sve žrtve potresa, Papa pruža i materijalnu pomoć kako bi osim svoje duhovne blizine koja se ogleda u molitvi za žrtve i njihove obitelji Papa želi pružiti i materijalnu potporu najugroženijim područjima.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije