Biskup Škvorčević primio episkopa Jovana

Požeški biskup mons. Antun Škvorčević sastao se s pakračko-slavonskim episkopom Jovanom Ćulibrkom.

jovan-i-skvorcevic.jpg
Autor
pozeska-biskupija.hr/Laudato/K.P.
Fotograf
pozeska-biskupija.hr
Objavljeno:
 
18.01.2020 23:08

Na godišnjicu susreta svih episkopa Srpske pravoslavne Crkve u Hrvatskoj i predstavnika Hrvatske biskupske konferencije u Požegi, pred početak Svjetske molitvene osmine za jedinstvo kršćana, biskup Antun Škvorčević sastao se 17. siječnja u Biskupskom domu u Požegi s pakračko-slavonskim episkopom Jovanom Ćulibrkom.

Podsjetili su se na navedeni susret i utvrdili kako je on s tadašnjom zajedničkom Izjavom važno polazište za daljnja nastojanja oko razumijevanja i razmatranja određenih pitanja između dviju Crkava u Hrvatskoj a sve u smislu služenja evanđelju i pomirenju među narodima. Razgovarali su o mogućnosti da se u skoro vrijeme uzmu u razmatranja određena pitanja svakodnevnog života vjernika dviju zajednica u Hrvatskoj, napose u mješovitim brakovima. Dotaknuli su se i tema od šireg značenja, među ostalim događanja u Crnoj Gori uzrokovanih novim zakonom o vjerskim zajednicama, pitanja Makedonske pravoslavne Crkve te života Crkve na Kosovu.

Biskup Antun i episkop Jovan dogovorili su se o sudjelovanju na središnjoj ekumenskoj liturgiji Požeške biskupije u okviru Svjetske molitvene osmine za jedinstvo kršćana, koja će se održati idućega petka, 24. siječnja u požeškoj crkvi sv. Lovre.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!