Biskup Škvorčević primio gradonačelnika Bandića

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima posjetio je Požegu, 20 rujna. U Biskupskom domu primio ga je biskup Antun Škvorčević.

skvorcevic-i-bandic.jpg
Autor
pozeska-biskupija.hr/Laudato/K.P.
Fotograf
pozeska-biskupija.hr
Objavljeno:
 
20.09.2018 18:51

Biskup Škvorčević i zagrebački gradonačelnik razgovarali su o više trenutačno aktualnih pitanja u hrvatskom društvu.

Osobitu pozornost posvetili su djelovanju Biskupije na karitativnom području i mogućoj suradnji na ublažavanju siromaštva obitelji s brojnom djecom, nezaposlenih, te starijih i bolesnih osoba. Pored toga osvrnuli su se na značenje biskupijskih nastojanja u odgoju i obrazovanju te na poteškoće s kojima se susreću katoličke škole.

Razmotrili su i važnost onoga što Biskupija čini na području kulture, kako Slavonija ne bi postala žrtvom određene provincijalizacije u tom pogledu.

Među gradonačelnikovim suradnicima bio je i akademski slikar Vatroslav Kuliš, koji je biskupu Antunu uručio jedno svoje umjetničko djelo za Dijecezanski muzej Požeške biskupije. Susret je protekao u otvorenom i srdačnom raspoloženju.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!