Božićni blagoslov Doma pape Ivana Pavla II.

Blagoslovno slavlje započelo je u domskoj kapeli Svećeničke Majke gdje su se okupili svi njegovi stanovnici.

4.jpg
Autor
pozeska-biskupija.hr/laudato.hr/D.R.
Fotograf
pozeska-biskupija.hr
Objavljeno:
 
13.01.2020 17:26

Na blagdan Krštenja Gospodinova biskup Antun Škvorčević predvodio je božićni blagoslov Doma pape Ivana Pavla II. u Požegi.

U sastavu tog doma nalazi se Svećenički dom s umirovljenim svećenicima i onima koji djeluju u središnjim biskupijskim ustanovama, Kolegij u kojem borave svećenički aspiranti i drugi srednjoškolci, središnja biskupijska kuhinja s Caritasovom kuhinjom te zajednica Marijinih sestara od čudotvorne medaljice.

Biskup je pozdravio svećenike, časne sestre i kolegijaše. Podsjetivši da se nalazimo u 2020. godini nakon rođenja Isusova,  pozvao je da njemu, našem Spasitelju, otvorimo prostore svojih života kako bi i ova godina bila blagoslovljena njegovom prisutnošću, piše Požeška biskupija.

Osvrnuvši se na naviješteni evanđeoski ulomak, biskup je kazao kako nam Isus govori o stanovima kod Oca i o tome da je on put kojim se onamo stiže. Podsjetio je da će i ova godina obilježiti naš život, ali da ne znamo na koji će to način biti, te se pribojavamo svega teškoga što nas može snaći.

Zaželio je da u ovoj molitvi na početku nove godine posvjedočimo Isusu Kristu kako ga prihvaćamo kao svoj put i da se ničega ne bojimo, svjesni da s njime nismo gubitnici ni u smrti, nego stižemo do pobjede uskrsnuća. Biskup je kazao da nas u dobar ishod našega životnog puta uvjerava i Isusov govor o  stanovima: 'U domu Oca mojega ima mnogo stanova.'

Nakon molitve u kapeli, biskup je sa svećenicima i kolegijašima  pohodio sve prostore Doma i blagoslovio ih. Slavlje je završilo zajedništvom oko bratskog stola.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije