Crkva darovala opremu Općoj županijskoj bolnici u Požegi

Ravnatelj bolnice dr. Glavić zahvalio je biskupu za dugogodišnju suradnju kojom Biskupija tradicionalno pomaže Opću županijsku bolnicu.

7.jpg
Autor
pozeska-biskupija.hr/laudato.hr/D.R.
Fotograf
pozeska-biskupija.hr
Objavljeno:
 
10.12.2019 17:11

U vremenu došašća obilježenom darivanjem, 10. prosinca požeški biskup Antun Škvorčević u pratnji prepošta Stolnoga kaptola Ivice Žuljevića i ravnatelja Caritasa Požeške biskupije Ivana Popića posjetio je Opću županijsku bolnicu u Požegi i odjel abdominalne kirurgije koji je Požeška biskupija opremila s novim bolničkim krevetima i popratnom opremom.

Biskupa i pratnju dočekao je ravnatelj bolnice prof. dr. Željko Glavić s liječnicima voditeljima odjela i drugim bolničkim osobljem. Nakon kratkog pozdrava i riječi dobrodošlice zajednički su posjetili odjel abdominalne kirurgije gdje se biskup susreo s pacijentima, zanimao se za njihovo zdravlje te im uputio riječi ohrabrenja.

Ravnatelj bolnice dr. Glavić zahvalio je biskupu za dugogodišnju suradnju kojom Biskupija tradicionalno pomaže Opću županijsku bolnicu.

- I ove je godine Požeška biskupija izdvojila određena sredstva i pomogla Općoj županijskoj bolnici u kompletnom opremanju bolesničkih soba ovoga odjela. Suvremeni bolesnički kreveti sa ormarićima i stolićima za hranjenje izuzetno su poboljšanje kvalitete tretmana naših pacijenata - rekao je ravnatelj te je u ime bolnice zahvalio biskupu na svim dosadašnjim pomoćima, ali i za sve što Požeška biskupija čini za bolnicu i djelatnike u duhovnom pogledu.

Biskup Škvorčević podsjetio je kako je blagdan sv. Nikole i Božić vrijeme zahvaljivanja i darivanja.

- Došao sam u bolnicu ponajprije zahvaliti za sve ono što djelatnici na čelu s ravnateljem nastoje činiti ljudima u posebnim životnim okolnostima. Bolest, osobito ona teška, sasvim je posebna okolnost. Kad u bolnici imate nekoga tko pokraj bolesnika nije bezosjećajan, nego osoba sa srcem i pristupa mu na taj način, to je već, rekao bih, pola zdravlja. Zahvaljujem za to plemenito djelo - rekao je biskup te potom nadodao kako je služenje bolesniku i veliki dar.

- Mi smo darovali krevete. Na krevete se polaže bolesnike i ako je krevet bolji i udobniji, lakše je bolesniku. Drago nam je ako smo za njih mogli toliko  učiniti. Međutim, ti bolesnici nisu položeni samo u krevet, nego u ruke naših bolničkih djelatnika. Položenost na krevete i u ruke osoblja podsjećaju nas da smo svi konačno položeni u ruke Božje. Kada imamo tu cjelovitost pristupa jedni prema drugima, osobito prema bolesnicima, onda se događa određeni dinamizam koji nije sveden samo na neke naše mogućnosti, nego je povezan i s onostranošću. To je naše svjedočanstvo darom koji smo uručili - zaključio je požeški biskup.

Kazao je kako Biskupija ovim malim darom želi podržati i sudjelovati u onome što bolnički djelatnici vlastitom darovanošću nastoje za bolesnike činiti.

Na kraju susreta biskup je na sve zazvao Božji blagoslov i poželio im blagoslovljen Božić te u pratnji ravnatelja posjetio novoobnovljene dijelove zgrade u sklopu projekta „Zajedno do zdravlja“ kojim će se još više poboljšati boravak i kvaliteta života u bolnici.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije