Hodočasnički pješački put u Voćin

U rano jutro, 20. kolovoza pješaci iz Davora, Nove Kapele i drugih dijelova Posavine krenuli su na hodočasnički put u Voćin.

hodocasnicki-put-vocin.jpg
Autor
pozeska-biskupija.hr/Laudato/K.P.
Fotograf
pozeska-biskupija.hr
Objavljeno:
 
21.08.2019 09:35


Oko podneva su stigli u Požegu, gdje su se odmorili i okrijepili. U 14.00 sati okupili su se u crkvi sv. Lovre, zaštitnika Požeške biskupije gdje su im se pridružili pješaci iz požeškog kraja, među njima i skupina mladih.

Hodočasnike je pozdravio i blagoslovio Želimir Žuljević, rektor crkve sv. Lovre. U kratkom duhovnom nagovoru potaknuo ih je da na ovom hodočašću nađu vremena za produbljenje vlastitog odnosa s Bogom bez kojega bi dugo pješačenje moglo ostati prazno. Ispraćena zvonjavom zvona crkve sv. Lovre, procesija hodočasnika krenula je prema Stražemanu, kamo je stigla u kasnim popodnevnim satima. Ondje su ih pozdravila zvona župne crkve sv. Mihaela Arkanđela i dočekali župljani na čelu sa župnikom Robertom Mokrim.

Pješaci su se okupili u župnoj crkvi sv. Mihaela Arkanđela gdje su se poklonili izloženom Presvetom Oltarskom Sakramentu i primili Euharistijski blagoslov, kojim je svečano zaključen dan godišnjeg klanjanja u spomenutoj župi. Po završetku pobožnosti hodočasnici su se uputili k obiteljima kod kojih su bili raspoređeni prenoćiti.

Sutradan, 21. kolovoza, u 5 sati ujutro pridružili su im se brojni drugi hodočasnici požeškog kraja te su nastavili put prema Voćinu.

Po dolasku u Voćin u popodnevnim satima, u svečanoj procesiji ući će u svetište te pjesmom i molitvom pozdraviti Gospu Voćinsku. Brojni hodočasnici stići će pješice u Voćin iz daruvarskog, novljanskog i drugih dijelova Požeške biskupije. Svečano euharistijsko slavlje predslavit će požeški biskup Antun Škvorčević u 18.30 sati na otvorenom svetišnom prostoru.

 

Fotogalerija
download-(2)
download-(3)

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije