Obred izbora ili upisa imena među izabranike za sakramente kršćanske inicijacije

Na svršetku prepošt Žuljević je nazočnim katekumenima čestitao na duhovnom koraku koji su u ovom obredu učinili.

download-(2).jpg
Autor
pozeska-biskupija.hr/Laudato/D.T.
Fotograf
pozeska-biskupija.hr
Objavljeno:
 
18.02.2018 10:47
U subotu prije prve korizmene nedjelje, 17. veljače u požeškoj Katedrali održano je slavlje obreda izbora ili upisa imena među izabranike za sakramente kršćanske inicijacije. Kao izaslanik požeškog biskupa Antuna Škvorčevića, obred je predvodio Ivica Žuljević, prepošt Stolnog kaptola  i župnik katedralne župe sv. Terezije Avilske u Požegi. S kandidatima su bili njihovi župnici i kumovi. Na početku obreda prepošt Žuljević je pozdravio nazočne kandidate, njihove župnike i kumove, prenio im pozdrave biskupa Antuna te ih je pozvao da s pravim raspoloženjem srca sudjeluju u ovom slavlju. 
 
U homiliji na naviješteni evanđeoski ulomak o Isusovom četrdesetodnevnom boravku u pustinji i kušnji kojoj je ondje bio izložen, prepošt Žuljević je nazočnim katekumenima poručio da je ovom korizmom započela posljednja dionica njihova hoda u pripravi za primanje sakramenata kršćanske inicijacije u noći Vazmenog bdijenja. Podsjetio ih je da je od početka s njima na tom putu Isus Krist, koji je za sebe rekao da je put, istina i život. 
 
- Na tom su putu nailazili na brojne poteškoće i bili su izloženi raznim napastima i zamkama, kojima ih je Zli želio odvratiti od Kristova puta  -rekao je.
 
Ustvrdivši kako će tih napasti biti i dalje, osobito ih je upozorio na napast duhovne lijenosti, kojoj ljudi često popuste, te ih je pozvao da po Isusovu primjeru i uz pomoć njegova Duha, nadvladaju sve napasti, i ove se korizme svim svojim bićem opredijele za Krista, u čije će ime biti kršteni. Potom je Ivan Popić, kancelar Biskupskog ordinarijata upisao imena sudionika slavlja u knjigu izabranika za sakramente kršćanske inicijacije.
 
Na svršetku prepošt Žuljević je nazočnim katekumenima čestitao na duhovnom koraku koji su u ovom obredu učinili, i koji ih je približio onom najznačajnijem koraku kojeg će učiniti u krsnom preporođenju te im je zaželio blagoslovljeno korizmeno vrijeme. 
 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!