Pobjednici državne vjeronaučne olimpijade kod biskupa Škvorčevića

Biskup im je čestitao na postignutom uspjehu koji su postigli na vjeronaučnom natjecanju te im je zahvalio što su na najbolji način predstavili sebe, svoju školu, i Požešku biskupiju.

pozega-vjer-olimp-2.jpg
Autor
pozeska-biskupija.hr/Laudato/K.P.
Fotograf
pozeska-biskupija.hr
Objavljeno:
 
09.04.2019 10:38

U Biskupskom domu u Požegi, biskup Antun Škvorčević primio je 8. travnja pobjednike državnog natjecanja vjeronaučne olimpijade, skupinu iz Osnovne škole Mate Lovraka u Novoj Gradiški: Edija Conjara, Domagoja Ivaniševića, Mihaela Božića i Nastju Lovrić te njihovu mentoricu vjeroučiteljicu Andrijanu Petrović.

Biskup im je čestitao na postignutom uspjehu koji su postigli na vjeronaučnom natjecanju te im je zahvalio što su na najbolji način predstavili sebe, svoju školu, i Požešku biskupiju. Rekao je kako je važno znanje iz vjeronauka, te pohvalio uloženi trud u pripremi za natjecanje. No, istaknuo je kako je još važnije živjeti po vjeri te se i na taj način svrstati među Isusove pobjednike. Biskup se zadržao u razgovoru s vjeroučenicima i njihovom mentoricom, zanimao se za pojedinosti natjecanja, a potom i za njihove redovite školske obveze i uspjehe kao i za sudjelovanje u životu njihovih župnih zajednica.

U ime vjeroučenika vjeroučiteljica Petrović zahvalila je biskupu za pažnju koju im je iskazao susretom u Biskupskom domu, pohvalivši nazočne učenike za marljivost u školi, obitelji i župi. Biskup je vjeroučenicima i mentorici darovao medalju svojeg biskupskog ređenja te vrijednu knjigu s pojedinačnom posvetom.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!