Požeški biskup primio djecu i mlade iz virovitičke Župe sv. Leopolda Mandića

Uoči 22. obljetnice utemeljenja Požeške biskupije i imenovanja njezina prvog biskupa djeca i mladi Župe sv. Leopolda Mandića iz Virovitice pod vodstvom župnika Ivice Šoha, u okviru svog ljetnog župnog oratorija posjetili su grad Požegu, sjedište Požeške biskupije.

grgrd.jpg
Autor
Požeška biskupija/Laudato/A.K.K.
Fotograf
pozeska-biskupija.hr
Objavljeno:
 
06.07.2019 16:36

U crkvi sv. Lovre primio ih je požeški biskup Antun Škvorčević. Biskup im je predstavio povijesne i kulturne posebnosti starodrevne crkve sv. Lovre, te je pojasnio zašto je sv. Lovro proglašen prvim zaštitnikom Požeške biskupije, a bl. Alojzije Stepinac drugim.

Među ostalim je još kazao da gotovo osam stoljeća zidina crkve svjedoči o osam stoljeća duša koje su u ovom sakralnom zdanju uzdizale dušu Bogu i duhovno se izgrađivale,  te kad danas vjernici poput nazočne djece i mladih iz Virovitice u njoj mole, na svoj način se sjedinjuju s tom poviješću.

Potom su u kratkom razgovoru djeca i mladi biskupu postavili pitanja vezana uz crkvu sv. Lovre i njezinu povijest, a zaključili su posjet molitvom i blagoslovom koji im je biskup udijelio. Župnik Šoh zahvalio je biskupu za pažnju koju im je iskazao ovim susretom,  kazavši kako su djeca i mladi putujući u autobusu molili deseticu krunice za Biskupiju i njezina prvog biskupa te kako će to i nadalje nastaviti činiti. Biskup je zahvalio djeci za molitvenu potporu a animatorima za njihovo služenje mladima po oratorijskom programu te ih je ohrabrio u nastojanju oko ljetnog zajedništva u njihovoj župi.   

Mladi hodočasnici su potom posjetili požešku Katedralu, Dijecezanski muzej, sestre klarise i Župu sv. Leopolda Mandića.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!