Preminuo svećenik Ivan Mitrović

Prije smrti okrijepljen je svetim sakramentima.

katedrala-1.jpg
Autor
pozeska-biskupija.hr/laudato.hr/D.R.
Fotograf
pozeska-biskupija.hr
Objavljeno:
 
27.04.2020 12:18

Svećenik Požeške biskupije vlč. Ivan Mitrović preminuo je sinoć u 55. godini života i 29. godini svećeništva. Biskup Antun Škvorčević obavijestio je o tome svoju subraću i rodbinu preminulog svećenika posebnim pismom.

- U kratkom vremenu izvanrednih okolnosti ugroze koronavirusom, nakon nedavne smrti preč Marijana Goleca i vlč. Tomislava Vučura, Gospodin je pozvao u vječnost još jednog svećenika Požeške biskupije, vlč. Ivana Mitrovića - napisao je na početku biskup Škvorčević.

Navodi kako je vlč. Mitrović prije nekoliko tjedana završio u bolnicu nakon što mu se zdravstveno stanje pogoršalo, a prije tjedan dana prešao je na palijativni odjel Bolnice sv. Rafaela na Strmcu. Prije smrti okrijepljen je svetim sakramentima.

- Želio bih izraziti svoje kršćansko suosjećanje braći svećenicima Požeške biskupije, njegovoj sestri Branki udanoj Jelinić sa suprugom Tomom, sestri Anđelki udanoj Poldrugo sa suprugom Lucianom, djecom Robertom, Paolom i Adrianom te drugoj tugujućoj rodbini. U zahvalnosti za sve dobro koje je preminuli svećenik Ivan učinio u služenju Božjem narodu, molim da mu nebeski Otac oprosti slabosti i udijeli vječni mir u slavi svoga uskrslog Sina - napisao je Škvorčević.

Velečasni Ivan Mitrović rođen je 17. srpnja 1965. u Slavonskom Brodu od oca Petra i majke Ane r. Pesić. Osnovnu školu završio je u Slavonskom Kobašu. Kao svećenički kandidat upisao se potom u Međubiskupijsko sjemenište na Šalati u Zagrebu te je ondje pohađao Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju. Vojni rok služio je 1984./1985. u Vranju i Tetovu. Kao pitomac Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa, nastavio je školovanje na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Za đakona zaređen je 14. listopada 1990. a za svećenika, 23. lipnja 1991. u zagrebačkoj katedrali po rukama kardinala Franje Kuharića. Iste godine povjerena mu je služba župnog vikara u Dugoj Resa, zatim 1992. imenovan je župnim vikarom u Oroslavju, 1993. u Novoj Kapeli, 1994. u Župi Bezgrješnog začeća BDM u Novoj Gradiški. Godine 1997. postaje upraviteljem Župe Mačkovac. Nakon uspostave Požeške biskupije 1997. kao upravitelj spomenute Župe, teško stradale u Domovinskom ratu pridružen je članovima biskupijskog Odbora za gradnju i obnovu crkvenih objekata. Od 1999. pa sve do 2002. upravitelj je Župe Požeške Sesvete, da bi mu potom navedene godine bila povjerena uprava Župe Sladojevci. Zbog zdravstvenih razloga 2008. razriješen je službe u Sladojevcima te imenovan pastoralnim suradnikom u Župi sv. Luke Evanđelista u Novskoj. Potom 2009. preuzima službu pastoralnog suradnika u Župi Jasenovac. Zbog zdravstvenih razloga i potrebe liječenja 2011. godine razriješen je spomenute službe, a 2015. je umirovljen.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije