Svečanost oproštaja od devete generacije maturanata u Požegi

Svečanost oproštaja od devete generacije maturanata Katoličke gimnazije održala se u četvrtak 27. lipnja u Dvorani sv. Terezije u Požegi.

DSC_1641.jpg
Autor
Požeška biskupija/Laudato/M.P.
Fotograf
Požeška biskupija
Objavljeno:
 
30.06.2019 15:07

Osim maturanata u pratnji roditelja i prijatelja, svečanosti je nazočio osnivač škole požeški biskup Antun Škvorčević, predstojnik biskupijskog Ureda za katoličke škole Ivica Žuljević te djelatnici škole na čelu s razrednicima i ravnateljem Ivanom Bedeničićem.
 
Program su vodile razrednice Milena Škoda i Katarina Soldo Obućina, a svečani ton programu svojim su nastupima dali učenici glazbene škole i sami maturanti.
 
Nakon uvodne molitve i glazbenog izričaja maturantima i njihovim gostima kratko su se obratili razrednice i ravnatelj škole. Potom je riječi pozdrava i zahvale nazočnima uputio biskup Škvorčević koji je također ohrabrio maturante za sve ono što im tek slijedi.
 
Nakon pozdravnih govora maturant Filip Kovačić je nastupio s monologom ''Izaberi život'' s kojim je ove godine predstavljao školu na državnoj smotri LiDraNo.
 
Brigom profesorice Martine Gucek svim maturantima koji su ostvarili uspjehe na različitim natjecanjima uručene su nagrade, a Nastavničko vijeće je proglasilo Mateu Pauković najboljom učenicom generacije. Matea je u ime maturanata izrekla zahvalni govor upućen svima koji su doprinijeli njihovu rastu: od biskupa, preko školskih djelatnika, do roditelja i prijatelja.
 
Potom je članica dramske družine Paula Kosac nastupila kazivanjem djela pod nazivom ''Kist''.
Vrhunac večeri  je bila podjela svjedodžbi i upis u Knjigu prijatelja škole.
 
Na samom kraju Matea Pauković se predstavila kazivanjem poezije ''Igračka vjetrova'', a svečanost je završila himnom ''Gaudeamus'' i zajedničkim fotografiranjem.
 
Susret maturanata, roditelja i njihovih prijatelja s djelatnicima škole nastavio se zajedničkim i opuštenijim druženjem na svečanom domjenku.
 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!