Vjeroučitelj Zelenika: Katehizirajući djecu evangelizirali smo i roditelje

Roditelji svojim vjerničkim životom mogu biti najbolji svjedoci vjere i vjeroučitelj svojoj djeci - istaknuo je vjeroučitelj Zelenika.

Untitled-2.jpg
Autor
Laudato/D.T.
Fotograf
screenshot
Objavljeno:
 
14.05.2020 21:50
U emisiji Izdvojeno gostovao je Zvonimir Zelenika, vjeroučitelj Požeške biskupije. Govorio je o tome kako, tijekom epidemije, kada se nije mogla redovno održavati priprema za Prvu svetu pričest i Svetu potvrdu, grupa vjeroučitelja izradila video kateheze, koje su se emitirale i u programu Laudato TV-a.
 
- Na izradu video kateheza odlučili smo se iz potrebe. Zbog mjera koje su ograničile župnu katehezu, javila se potreba za novom komunikacijom s učenicima. Potaknuti predstojnikom katehetskog ureda vlč. Robertom Kupčakom, grupa vjeroučitelja je izradila po pet kateheza za prvopričesnike i po pet za krizmanike - istaknuo je.
 
 
Nadalje, vjeroučitelj Zelenika rekao je kako je za većinu ovo bilo prvi puta da se nalaze pred kamerama, te da se nisu mogu opustiti kao u  učionici. Također, naglasio je kako je bilo jako važno napraviti katehezu koja je prilagođena dobi vjeroučenika. 
 
- Dobili smo puno povratnih informacija od roditelja i vjeroučenika. Uglavnom bile su pozitivne. Iako osu ove kateheze bile namijenjene djeci, roditelji su se dosta aktivirali. Katehizirajući djecu, evangelizirali smo i roditelje. Roditelji su prvi odgajatelji svoje djece. Tamo gdje roditelji zajedno sa svojom djecom idu na svetu Misu, gdje se zajedno mole i zahvaljuju Bogu, djeca preko njih upijaju vjeru, te duhovno rastu. Roditelji svojim vjerničkim životom mogu biti najbolji svjedoci vjere i vjeroučitelj svojoj djeci – naglasi je. 
 
Na kraju razgovora vjeroučitelj Zelenika zaključio je kako je od presudne važnosti da djeca gledaju svoje roditelje kako pristupaju sakramentima ispovijedi i pričesti.

 

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije