Započelo treće hodočašće Požeške biskupije u Lurd

Tristotinjak vjernika Požeške biskupije, među kojima je dvadeset svećenika, predvođeni biskupom Antunom Škvorčevićem krenuli su jučer na Treće biskupijsko hodočašće u Lurd prigodom 160. obljetnice Gospinih ukazanja.

lurd.jpg
Autor
pozeska-biskupija.hr/Laudato/M.S.
Fotograf
pozeska-biskupija.hr
Objavljeno:
 
04.04.2018 11:25
Hodočasnici su na put krenuli autobusima iz Požege, Našica i Nove Gradiške. Na putovanju do Lurda jučer su se zaustavili u Padovi i ondje najprije pohodili svetište sv. Leopolda Bogdana Mandića, a potom u svetištu sv. Antuna Padovanskog slavii svetu Misu. Danas će pohodit Avignon, razgledati katedralu i nekadašnju papinu palaču te slaviti svetu Misu.

Iduća dva dana, 5. i 6. travnja boravit će u Lurdu. Sudjelovat će na euharistijskim slavljima koja će predvoditi biskup Antun, pohodit će špilju ukazanja, posjetiti Bernardičinu rodnu kuću, razgledati svetište te provesti određeno vrijeme u osobnoj molitvi. Navečer će sudjelovati u molitvi krunice i procesiji sa svijećama.

U ranojutarnjim satima u subotu, 7. travnja kod špilje ukazanja slavit će svetu Misu i time završiti svoj boravak u Lurdu. Na povratku će pohoditi Carcassonne i Nicu, gdje će prenoćiti.

Posljednjega dana hodočašća, u nedjelju, 8. travnja pohodit će svetište Madonna della Corona Gospa od krune u sjevernoj Italiji i ondje slaviti svetu Misu. Dolazak u Požegu i druga odredišta predviđen je u kasnim noćnim satima.

Hodočašće je organizirao Ivica Žuljević, povjerenik Požeške biskupije za hodočasnički pastoral u suradnji s Hodočasničko-putničkom agencijom ''Kraljica mira'' iz Zagreba.


 
Fotogalerija
hodocasce
hodocascem
hodocascen

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!