Kuća utočišta za naugroženije beskućnike

U Kući utočišta, osim što im se omogućava topli obrok, može se obaviti osobna higijena i neke druge usluge koje su ključne u ovim trenutcima.

4.jpg
Autor
ri-nadbiskupija.com/laudato.hr
Fotograf
ri-nadbiskupija.com
Objavljeno:
 
31.03.2020 12:47

Kuća utočišta Družbe sestara milosrdnica svetog Vinka Paulskog u Rijeci unatoč izvanrednim okolnostima uspijeva potrebitima osigurati sedamdesetak toplih obroka dnevno te još dva dodatna za svakog korisnika.

- Svi sudjelujemo u pripravi i dijeljenju obroka, jednog toplog i dva suha. Dnevno nam dolazi sedamdesetak osoba kojima je naš Centar životno važan - kazala je voditeljica s. Veronika Mila Polić.

Na njihova vrata svakodnevno u velikom broju dolaze beskućnici za koje smatraju da su trenutno najugroženiji. U Kući utočišta, osim što im se omogućava topli obrok, mogu obaviti osobnu higijenu i neke druge usluge koje su ključne u ovim trenutcima.

- Do naših starijih korisnika dolazimo i osobno, nosimo im obroke svakoga dana, a također obiđemo i centar grada, i tražimo one koji su najzapušteniji, kako je to Vinko Paulski govorio - kazala je s. Veronika za Nadbiskupiju.

Na kraju je izrazila zahvalnost svima koji su do sada pružili nužnu ruku pomoći Kući utočišta kojoj su danas osobito potrebne donacije kako bi i u ovim teškim vremenima mogla skrbiti za potrebite. 

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije