Molite križni put preko interneta uz postaje iz katedrale sv. Vida

Ovaj ‘Križni put’ autentičan je upravo po svojoj izvornosti nastanka u ozračju naše katedrale sv. Vida.

5.jpg
Autor
ri-nadbiskupija.com/laudato.hr
Fotograf
wikimedia.org
Objavljeno:
 
26.03.2020 12:20

Križni put je najpoznatija korizmena pučka pobožnost. U četrnaest postaja razmatra se Kristova muka i smrt te je stoljećima inspiracija mnogim vjernicima.

S obzirom da izvanredne okolnosti priječe vjernički puk da u crkvama sudjeluje na toj pobožnosti, mons. Matija Matičić, biskupski pastoralni vikar Riječke nadbiskupije i rektor katedrale sv. Vida u Rijeci daje mogućnost moljenja pobožnosti križnog puta putem interneta.

- Ovaj ‘riječki Križni put’ autentičan je upravo po svojoj izvornosti nastanka u ozračju naše katedrale sv. Vida, podno drva čudotvornog raspela, u njoj od davnina čašćenog. Ovaj je križni put zato poziv svakom dobronamjernom kršćaninu da se na koji trenutak zaustavi pred tajnom Isusova križa, ali i osobne patnje, kao i patnje bližnjih i drugih ljudi i da je sagleda u drugačijem svjetlu, u svjetlu Isusa raspetog i uskrslog - kazao je u predgovoru knjižice dr. sc. Nikola Vranješ.

Križni put možete preuzeti OVDJE.

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Biskupije