Molitva mora biti u središtu obitelji

Postulatura službenice Božje Majke Marije Krucifikse Kozulić svakog 29. u mjesecu organizira Dan Riječke Majke, spomendan preminuća utemeljiteljice Družbe sestara Presvetog Srca Isusova.

5.jpg
Autor
ri-nadbiskupija.com/laudato.hr/D.R.
Fotograf
ri-nadbiskupija.com
Objavljeno:
 
30.06.2020 12:32

Jučer je svečano euharistijsko slavlje u vrtu Družbe sestara Presvetog Srca Isusova na Pomeriju predvodio je mons. Ivan Nikolić, voditelj Ureda za obitelj Riječke nadbiskupije i župnik Župe sv. Mateja na Viškovu, piše Nadbiskupija.

Ujedno su obilježene svetkovine sv. Petra i Pavla, Dan očeva i Dan majki te podijeljene Potvrdnice bračnim parovima koji su sudjelovali u programu Praćenja mladih bračnih parova u radnoj godini 2019./2020., s temom 'Zaplešimo zajedno'. Program organizira Ured za obitelj Riječke nadbiskupije.

U propovijedi mons. Nikolić je podsjetio kako je obitelj Crkva u malom. Mnogi su to osobito osjetili u vremenu pandemije korona virusa kada su se svete mise i ostale pobožnosti mogle pratiti samo putem sredstava društvenog priopćavanja.

- O važnosti zajedničke molitve u obitelji svjedoči i primjer je i obitelj Kozulić u kojoj je Marija Kozulić nasljedila dobar kršćanski odgoj i u primjeru svojih roditelja rasla u vjeri. Marija je razumijela Isusove riječi apostolima: 'Pođite po svem svijetu, propovijedajte evanđelje svemu stvorenju' (Mk 16,15). Ona je u Trstu deset godina služila siromasima, a to poslanje nastavila u Rijeci. Iako dolazi iz imućne obitelji, posebno je ljubila siromašne - kazao je mons. Nikolić.

Dodao je kako je Riječka Majka Zavod osnovala 1855. godine za svu siromašnu djecu bez obzira na vjersku pripradnost. Bilo je važno u tim trenucima da se pojavi jedna ‘majka’ koja će ukazati na ono bitno, na molitvu koja mora biti u središtu svake obitelji., kazao je propovijednik i potaknuo okupljene na zajedničku obiteljsku molitvu.

Na kraju, govoreći o svetkovini svetih Petra i Pavla istaknuo je kako je riječ o dva različita čovjeka, ali koji su se nadopunjavali i vodili prema Kristu. Oni nam i danas poručuju da su svi sposobni svjedočiti za Isusa i naviještati evanđelje.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!